Feyenoord O19 pakt punt in topper tegen PSV

Feyenoord Onder 19 heeft zaterdag een punt overgehouden aan de topper tegen PSV Onder 19. Het team van trainer Dirk Kuyt kwam in de tweede helft terug van een achterstand. Dankzij het gelijkspel heeft Feyenoord Onder 19 zich geplaatst voor de kampioenspoule.

De opstelling van Feyenoords hoogste jeugdteam was op twee plaatsen gewijzigd ten opzichte van de mini-Klassieker tegen Ajax O19, die vorige week zo spectaculair werd gewonnen (3-2). Orkun Kökcü en Rodney Huijgen waren afwezig in Eindhoven. Het tweetal werd vervangen door Ömer Gündüz en Cheick Touré.

Evenwichtige start
De beginfase leverde voor beide teams mogelijkheden op. Feyenoord O19 probeerde vooral gevaarlijk te worden via de zijkanten, maar het ontbrak een aantal keer aan scherpte in de eindpass. De eerste echte scoringsmogelijkheden waren dan ook voor de thuisploeg.

Doelman Joey Koorevaar zag de bal twee keer langs zijn doel vliegen en bracht een keer goed redding. Enkele minuten voor de rust had hij geen kans toen Yorbe Vertessen op hem af kwam en van dichtbij scoorde: 1-0.

Achterstand bij rust
Nog voor de rust leek Feyenoord Onder 19 alweer op gelijke hoogte te komen. Wouter Burger kreeg een afvallende bal voor zijn voeten, twijfelde geen moment en haalde uit. Het bikkelharde schot van de middenvelder belandde, via een been van een verdediger, op de lat. Pech dus en een achterstand bij rust voor Onder 19.

In de tweede helft liet Feyenoord Onder 19, dat eerder dit seizoen al met 2-3 van PSV Onder 19 won in de strijd om de Supercup, direct zien dat het niet met lege handen De Herdgang wilde verlaten. De ploeg zette vol druk op de tegenstander en kon de weg naar het vijandelijke doel goed vinden.

Marouan Azarkan had het aan de rechterkant van het veld op zijn heupen en wist zijn teamgenoten in het zestienmetergebied een aantal keer goed in stelling te brengen. Onder andere Ramon Hendriks, Naoufal Bannis, Achraf El Bouchataoui wisten de voorzet echter niet achter doelman Kyan van Dorp te krijgen.

Zeer verdiende gelijkmaker
De meer dan verdiende gelijkmaker viel wél na een uur spelen. Bannis kwam goed naar binnen aan de linkerkant van het veld en haalde verwoestend uit. Via de onderkant van de lat ging de bal over de lijn, waarna Noah Lewis voor alle zekerheid met zijn hoofd het laatste zetje gaf. Laatstgenoemde kreeg het doelpunt uiteindelijk ook op zijn naam.

Na de verdiende gelijkmaker ging Feyenoord Onder 19 op jacht naar meer. Lewis was in de slotfase het dichtst bij de winnende treffer, maar de paal zat een doelpunt van de verdediger in de weg. Geen nieuwe driepunter dus in een topwedstrijd voor de talenten van Feyenoord, maar na het gelijkspel is de ploeg wel zeker van een ticket voor de kampioenspoule na de winterstop.

Kuyt: 'Hadden vaker moeten scoren'
'Ik ben een trainer die altijd wil winnen, ook vandaag,' zei Kuyt na afloop. 'Op basis van de tweede helft hadden we ook moeten winnen. Ik ben trots op die reactie van de jongens na een iets tegenvallende eerste helft. In de tweede helft controleerden we de wedstrijd en kregen we veel kansen. Het enige dat de jongens zichzelf kunnen verwijten is dat ze niet vaker gescoord hebben.'

PSV Onder 19 - Feyenoord Onder 19 1-1 (1-0)