MATCHDAY! FC Emmen - Feyenoord

MATCHDAY! FC Emmen - Feyenoord

Feyenoord neemt het in de vijftiende speelronde van de Eredivisie op tegen FC Emmen. Het team van Giovanni van Bronckhorst reist voor het duel met de promovendus af naar De Oude Meerdijk, waar om 14:30 uur wordt afgetrapt. Bereid je optimaal voor op deze wedstrijd met onze voorbeschouwing!

FC Emmen en Feyenoord staan voor de eerste keer tegenover elkaar in competitieverband. Sinds de invoering van het betaald voetbal kwamen FC Emmen en Feyenoord elkaar één keer eerder tegen in een officieel duel. Op 11 oktober 1987 wonnen de Rotterdammers in de eerste ronde van de KNVB Beker met 1-3 in Drenthe. André Hoekstra, Peter Barendse en Dave Mitchell scoorden voor Feyenoord.

Teamnieuws
Nicolai Jørgensen ontbreekt ook zondag in de wedstrijdselectie van Feyenoord, voor het uitduel met FC Emmen. De spits kampt sinds de topper tegen PSV met een hamstringblessure. Eric Botteghin is op de weg terug en trainde vrijdag weer mee, maar achter zijn naam staat voor zondag nog een vraagteken.

Bij FC Emmen zijn Nicklas Pedersen, Emil Bijlsma en Rob Deiman geblesseerd. Pedersen was goed op de weg terug, maar zijn blessure speelt nu weer op. Trainer Dick Lukkien: ‘Zeker in de basis starten zou wel een hele grote stap zijn. Nicklas baalt er enorm van.’

Trainerstaal
‘We willen de positieve lijn van de laatste weken doortrekken,’ bevestigde Van Bronckhorst vrijdag tijdens de persconferentie, waar de coach nog eens zijn tevredenheid uitsprak over het optreden van zijn ploeg tegen VVV-Venlo (4-1). ‘We hebben vanaf het begin duidelijk gemaakt dat wij die wedstrijden zouden gaan winnen.’

‘Feyenoord is een goede ploeg, dat hebben ze vorige week tegen PSV wel laten zien. Ze hebben het goede gevoel en zijn in vorm,’ aldus Lukkien vrijdag op de persconferentie. ‘Ze zullen misschien wat meer vermoeid zijn, maar je kunt ook zeggen dat ze met twee winstpartijen op rij het goede gevoel hebben. Zondag zal blijken hoe dat gaat.’

Vorm
Feyenoord boekte afgelopen donderdag de achtste thuisoverwinning van dit seizoen in de Eredivisie. Daarmee is het team deze voetbaljaargang nog altijd ongeslagen in De Kuip. Door de zege op VVV-Venlo en die op PSV bedraagt de achterstand op de koploper uit Eindhoven nu zeven punten.

FC Emmen staat na veertien speelrondes op de vijftiende plaats. De promovendus won drie wedstrijden, speelde vijf keer gelijk en ging zes keer onderuit. Met Feyenoord komt de eerste club van de traditionele top drie van Nederland naar De Oude Meerdijk.

FC Emmen – Feyenoord
Zondag 9 december om 14:30 uur, De Oude Meerdijk
Scheidsrechter: Van Boekel

Lees meer over
De Kuip PSV Eric Botteghin
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties