''Toch de potentie om tot een heel goed elftal uit te groeien''

zondag 2 december 2018 22:35 67.690 keer bekeken 150 reacties Pro Shots

Feyenoord heeft de topper tegen PSV met 2-1 weten te winnen. Het spel was vele malen beter dan de afgelopen weken, wat bij veel mensen de vraag oproept waarom Feyenoord niet vaker zo kan spelen. Zo ook aan tafel bij Studio Voetbal. 

"De eerste helft was geweldig", begint Pierre van Hooijdonk. "Ze begonnen agressief en PSV liet het gebeuren. Feyenoord was veel in duels en won ook al die duels. PSV kwam gewoon niet aan voetballen toe. Dat hebben we nog niet gezien dit jaar." Dat het in de tweede helft minder goed liep, had volgens Van Hooijdonk vooral te maken met het geblesseerd uitvallen van Nicolai Jorgensen. "Dat was echt een aderlating. Daarna hebben ze geen bal meer vastgehouden voorin."

Kees Jansma geeft aan verbijsterd te zijn over hoe Feyenoord aan de wedstrijd begon. "Ik heb ze dit seizoen - en eigenlijk langer - niet zo goed zien spelen als vanmiddag. Ze waren gedreven, maar ook gewoon goed. Ze hebben toch de potentie om tot een heel goed elftal uit te groeien. Met deze kwaliteiten zou dit Feyenoord veel dichter bij Ajax en PSV kunnen staan."

Van Bronckhorst

In de uitzending werd ook ingegaan op de vraag of Giovanni van Bronckhorst na dit seizoen door moet gaan als trainer van Feyenoord. "Ik vind van wel", aldus Kees Jansma. "Je moet kijken naar het alternatief: wie zou je waarom willen inbrengen? Wat levert dat op? Van Bronckhorst is een man die heel lang bij deze club kan zitten, net als Wenger bij Arsenal. Gezien de omstandigheden waarin Feyenoord zit, presteert hij goed. Het blijft een club die een achterstand heeft op PSV en Ajax. Als er iemand is die die situatie begrijpt, is het Van Bronckhorst."

Van Hooijdonk is het daar niet mee eens. "Ik geloof niet zo in een Wenger-constructie. Feyenoord kan zich ook de vraag stellen of ze de zaak niet een keer moeten opfrissen." De oud-Feyenoorder gaat daarbij ook uit van de achterstand die Feyenoord heeft op de concurrentie. "Het is ook reëel dat je een paar jaar geen prijzen pakt. Het mag nooit gebeuren dat je Van Bronckhorst daardoor moet ontslaan. Dat moet je voor zijn. Als hij weggaat, moet hij als een koning naar buiten gereden worden."

Gerelateerd nieuws
150 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 49 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74149 leden - Op dit moment zijn 1623 mensen actief, waarvan 443 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved