Ayoub: ''De sleutel? Wilskracht''

Ayoub: ''De sleutel? Wilskracht''

Yassin Ayoub viel in de wedstrijd tegen PSV na een uur spelen in. Met hem in de ploeg wist Feyenoord een 2-1 overwinning uit het vuur te slepen. Daarmee is Feyenoord de eerste Eredivisieploeg die PSV dit seizoen wist te verslaan. "De sleutel? Wilskracht. Die hebben we getoond."

Voor de wedstrijd gaf trainer Giovanni van Bronckhorst al aan een overwinning op PSV geen stunt te vinden. "Ik ben het wel met hem eens", vertelt Ayoub in gesprek met het AD. "PSV is zeker een goede ploeg, maar ze hebben ook vaak nipt gewonnen. We wisten dat er wat te halen viel, vooral hier in de Kuip."

"Wij speelden de eerste helft veel beter voetbal en hebben PSV op hun flikker gezeten", gaat de middenvelder verder. "Zij hebben in de eerste helft geen kans gecreëerd. In de tweede helft moesten ze komen en gaan ze lange ballen spelen. Dan is het tegenhouden en hopen op de counter om nog een goal te maken. Dat had zeker gekund, maar 2-1 winnen is netjes."

De eerste goal was een goed uitgespeelde counter, die uiteindelijk fraai werd binnengeschoten door Nicolai Jorgensen. "Daarvoor hebben wij de spelers. We hebben genoeg snelheid aan de buitenkanten en een balvaste spits. Steven speelde de bal goed binnendoor, Nico maakte een goede loopactie en schoot hem goed binnen. We speelden dat slim uit."

Lees meer over
De Kuip PSV
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties