Ayoub: ''De sleutel? Wilskracht''

zondag 2 december 2018 20:23 41.635 keer bekeken 89 reacties Pro Shots

Yassin Ayoub viel in de wedstrijd tegen PSV na een uur spelen in. Met hem in de ploeg wist Feyenoord een 2-1 overwinning uit het vuur te slepen. Daarmee is Feyenoord de eerste Eredivisieploeg die PSV dit seizoen wist te verslaan. "De sleutel? Wilskracht. Die hebben we getoond."

Voor de wedstrijd gaf trainer Giovanni van Bronckhorst al aan een overwinning op PSV geen stunt te vinden. "Ik ben het wel met hem eens", vertelt Ayoub in gesprek met het AD. "PSV is zeker een goede ploeg, maar ze hebben ook vaak nipt gewonnen. We wisten dat er wat te halen viel, vooral hier in de Kuip."

"Wij speelden de eerste helft veel beter voetbal en hebben PSV op hun flikker gezeten", gaat de middenvelder verder. "Zij hebben in de eerste helft geen kans gecreëerd. In de tweede helft moesten ze komen en gaan ze lange ballen spelen. Dan is het tegenhouden en hopen op de counter om nog een goal te maken. Dat had zeker gekund, maar 2-1 winnen is netjes."

De eerste goal was een goed uitgespeelde counter, die uiteindelijk fraai werd binnengeschoten door Nicolai Jorgensen. "Daarvoor hebben wij de spelers. We hebben genoeg snelheid aan de buitenkanten en een balvaste spits. Steven speelde de bal goed binnendoor, Nico maakte een goede loopactie en schoot hem goed binnen. We speelden dat slim uit."

Gerelateerd nieuws
89 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 41 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 67162 leden - Op dit moment zijn 1211 mensen actief, waarvan 220 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved