Kuyt: ''Dat is waar Feyenoord voor staat''

Kuyt: ''Dat is waar Feyenoord voor staat''

Dirk Kuyt heeft zijn eerste mini-Klassieker als trainer van Feyenoord O19 gewonnen. Zijn ploeg versloeg de leeftijdgenoten van Ajax met 3-2. Na afloop verscheen Kuyt voor de camera van Feyenoord TV.

"Het was een heel spannende wedstrijd. Na de vroege achterstand heeft de ploeg alles gegeven. Met name de tweede helft gingen ze erop en erover. Daar ben ik enorm trots op. Dat hebben ze goed gedaan en ik denk dat ze dik verdiend gewonnen hebben vandaag", aldus Kuyt.

Na 45 minuten ging Feyenoord nog met een 0-1 achterstand de kleedkamer in. "Die 0-1 is gebeurd, daar moet je je dan overheen zetten. Onverstoorbaar zijn en doorgaan. Dat was in de eerste helft nog lastig. Af en toe zag je irritatie of teleurstelling. Ik heb gezegd dat ze dat niet moeten laten zien. Foutjes maken hoort bij de sport, het gaat erom wat je ermee doet."

"In de tweede helft hebben ze perfect gereageerd", gaat Kuyt verder. "Het allermooiste vond ik dat ze na de 1-1, ook gelijk de 2-1 wilden maken. Dat is waar Feyenoord voor staat. Wij zijn hier niet om gelijk te spelen, wij wilden de wedstrijd vandaag winnen. Dat heeft de ploeg laten zien, ondanks die enorme tegenslag in het begin."

De ontlading was, zowel bij spelers als supporters, erg groot. "Dat hoort ook bij een wedstrijd als deze. Ik heb fantastische goals gezien, veel inzet, strijd en passie. Het zijn jongens die trots zijn om het Feyenoordshirt te dragen. Dat vind ik heel mooi om te zien." Ook in de kleedkamer zat de sfeer er goed in. "Wouter Burger was alweer aan het zingen. Dan weet je het wel", lacht Kuyt.

Lees meer over
Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties