Vermeulen: ''Larsson, het is sneu om te zien''

Vermeulen: ''Larsson, het is sneu om te zien''

Zondag staat de topper tussen Feyenoord en PSV op het programma. De Rotterdammers verloren nog geen punt in De Kuip en de Eindhovenaren verloren nog geen punt in de competitie. De analisten kijken uit naar de kraker tussen de nummer één en nummer drie. De grote vraag is: gaat Feyenoord de competitie nog spannend maken?

Feyenoord kan bij een overwinning het gat terugbrengen naar tien punten met een wedstrijd minder gespeeld. Journalist Arman Avsaroglu verwacht, ondanks het matige spel van Feyenoord, een overwinning. "Ze gaan geen veeg krijgen. Ik denk zelfs dat Feyenoord gaat winnen van PSV. Ze spelen in De Kuip, onderschat dat niet. Bovendien hebben ze thuis tot nu toe alles gewonnen en PSV komt uit een Champions League-wedstrijd."

NOS-commentator Frank Snoeks haalt aan dat Feyenoord de enige eredivisieclub is die van PSV wist te winnen dit jaar. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst versloeg de Eindhovenaren om de Johan Cruijff Schaal. "Maar", voegt hij eraan toe. "Ik vind Ajax beter dan PSV. Alleen denk ik wel dat dit PSV in staat is om zich in mei ongeslagen tot landskampioen te kronen."

Arno Vermeulen heeft met moeite de wedstrijd van Feyenoord tegen FC Groningen uitgekeken en heeft vooral medelijden met Sam Larsson. ''Ik zie ze zelf niet elke week met eigen ogen. Ik volg ze vaak op televisie. Het was een kwartier heel aardig. Ik dacht: prima als ze zo doorgaan, maar de rest van de wedstrijd deed het toch echt weer zeer aan de ogen. Het viel mij tegen hoe het elftal zich niet ontwikkelt. Larsson, het is sneu om te zien. Dat kan niet meer. Hij doet niet eens meer een poging om iemand te passeren. Het publiek gaat daar op reageren. Die jongen is totaal het vertrouwen kwijt. Is een last bijna voor het elftal.''

Ook Yassin Ayoub blijft onderwerp van gesprek bij Feyenoord. De middenvelder krijgt amper speelminuten. Feyenoord-watcher Avsaroglu zoekt naar een verklaring. Is hij dan een lastige jongen in de groep? ''Hij heeft die naam, maar ik zit niet in de kleedkamer. Het wordt inderdaad steeds gezegd om hem heen en dat is niet positief voor zijn imago. We weten niet hoe het zit. Want er zijn ook veel spelers die zeggen dat hij enorm goed in de groep ligt.

''Wat wel opvalt, en daar stel je wel vragen over, is dat hij niet echt een kans krijgt. Dat doet Van Bronckhorst niet omdat hij problemen met hem heeft. Dat kan ik me niet voorstellen. Als hij beter is dan Vilhena of Clasie dan speelt hij. Blijkbaar laat hij het niet zien op de training. Waardoor dat komt is de vraag. Is hij een moeilijke jongen? Kan hij het niveau van Feyenoord toch niet aan? Dat is een andere vraag. We zitten half november. Hij heeft één keer in de basis gestaan in de beker.''

De volledige NOS-Voetbalpodcast is hier te beluisteren

Lees meer over
training Van Bronckhorst De Kuip PSV Jordy Clasie Tonny Vilhena Sam Larsson Yassin Ayoub Clasie Vilhena
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties