Gullit over Vilhena: ''Hij moet gewoon een stap maken''

Gullit over Vilhena: ''Hij moet gewoon een stap maken''

Tonny Vilhena moet Feyenoord aankomende zomer verlaten. De middenvelder is volgens Ruud Gullit toe aan een stap naar het buitenland. Volgens de oud-voetballer is een nieuwe omgeving en een andere competitie het beste voor zijn ontwikkeling.

"Hij moet gewoon een stap maken. Bij het Nederlands elftal speelt hij echt heel goed. Hij moet nu dingen doen die eigenlijk niet bij hem passen. Ik vind het een goede speler. Bij dit Feyenoord komt het er moeilijk uit. Ik ben bang dat het minder gaat worden. Het is meer een dienende speler in plaats van een dragende."

"Ik heb hem gezien op de trainingen en tijdens de keren dat hij inviel. Het is lullig voor Feyenoord, maar voor zijn ontwikkeling... ik denk dat hij hoger kan. Subtop Engeland? Ja, dat zou voor hem goed zijn,'' vertelt Gullit in het programma Rondo. ''Hij zit er bovenop. Hij pakt alle ballen, ziet de passing van de tegenpartij.."

Gullit werkte samen met Vilhena bij Oranje. "Ik heb ook tegen hem gezegd: je bent een goede speler, je móet echt een stap gaan maken. Natuurlijk had hij eerder te maken met privéomstandigheden, waardoor hij niet weg kon. Daar houden we ook rekening mee. Voor zijn ontwikkeling zou het beter zijn als hij naar het buitenland gaat."

Lees meer over
Tonny Vilhena
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties