''Er zit gewoon geen ontwikkeling in het voetbal''

''Er zit gewoon geen ontwikkeling in het voetbal''

Giovanni van Bronckhorst is bezig aan zijn vierde zijn bij Feyenoord. Het contract van de trainer loopt na dit seizoen af. De vraag is dan ook: moeten de Rotterdammers en Van Bronckhorst stoppen of gaat de samenwerking door? Jan Everse heeft er een duidelijke mening over.

"Ik denk dat hij gewoon moet stoppen. Hij is komende zomer vier jaar hoofdtrainer geweest en het is er toch nooit helemaal uitgekomen,'' vertelt de oud-trainer in gesprek met de NOS. ''Natuurlijk kun je zeggen dat hij veel prijzen gepakt heeft, en de landstitel was ook fantastisch, maar het spel was te vaak gewoon niet goed."

"Er zit gewoon geen ontwikkeling in het voetbal. Alles staat stil. Het spel is deze jaren gewoon heel matig geweest. De prijzen hebben dat een beetje verbloemd. Twee keer heeft de beker het seizoen gered. Dat waren gewoon matige seizoenen. Na vier jaar is het tijd voor een frisse wind, maar ook nieuwe spelers."

Wie moet de nieuwe trainer worden bij Feyenoord? "Ik zou Peter Bosz graag zien komen. Hij speelt voetbal dat mij aanspreekt. Bosz is een prima trainer die het voetbal bij een club kan veranderen. Kijk maar naar Ajax. Daar heeft hij echt iets veranderd ten opzichte van het spel onder Frank de Boer. Veel avontuurlijker. Voetbal is ook een kijksport."

Volgens John de Wolf moet Feyenoord vooral kijken naar het transferbeleid. "Wat ik eigenlijk belangrijker vind, is het aankoopbeleid. De laatste jaren vond ik de transfers op voorhand goed. Maar er is gebleken dat bijvoorbeeld Sofyan Amrabat en Yassin Ayoub het niet hebben gered of het nog niet redden."

Lees meer over
Sofyan Amrabat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties