Feyenoord O19 verliest in Volendam

Feyenoord Onder 19 heeft zichzelf zaterdag een uiterst slechte dienst bewezen. Na een 4-1 ruststand ging het met 5-3 onderuit bij FC Volendam.

Trainer Dirk Kuyt miste in het vissersdorp een aantal spelers. Onder andere Wouter Burger, Orkun Kökcü, Ramon Hendriks en Crysencio Summerville waren afwezig. Joey Koorevaar was wel van de partij. De keeper keerde terug onder de lat na een maandenlange handblessure.

Dreigende start
Tegen FC Volendam, dat voorafgaand aan de wedstrijd op de laatste plaats in de competitie stond, was de start nog voortvarend. De ploeg kreeg een groot aantal kansen, vooral via de rechterkant van het veld via buitenspeler Marouan Azarkan.

Naoufal Bannis leek zijn ploeg na een klein kwartier op een voorsprong te zetten. De spits kopte een voorzet van Achraf El Bouchataoui goed achter doelman Stan Zoetebier, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Niet veel later opende FC Volendam de score. Vanuit de eerste grote mogelijkheid voor de thuisploeg maakte Robin Schulte de 1-0. Tot overmaat van ramp was het enige tijd later opnieuw raak voor de Noord-Hollanders: 2-0.

Aansluitingstreffer Huijgen
Rodney Huijgen zorgde na 41 minuten voor de aansluitingstreffer. Na een goede actie van Azarkan aan de rechterkant van het veld kwam de bal via een verdediger uit bij de aanvoerder, die hard binnenschoot: 2-1. Deze tussenstand was echter van korte duur. Nog voor de rust zette FC Volendam Onder 19 de 3-1 en 4-1 op het scorebord.

Kuyt voerde een aantal wijzigingen door in de rust om in de tweede helft terug te kunnen komen in de wedstrijd. Zo speelde de ploeg in balbezit met drie verdedigers achterin en schoof een van de backs telkens door. De wijziging resulteerde in mogelijkheden genoeg om gevaarlijk te worden, maar Feyenoord Onder 19 had moeite met de hechte defensieve organisatie van de thuisploeg.

Doelpuntrijke slotfase
Zo'n twintig minuten voor het einde schoot Lion Kalentjev, die in de rust Splinter de Mooij had vervangen, de 4-2 binnen. Via Bannis, Quilindschy Hartman en invaller Ravi Yates was de ploeg vervolgens meerdere keren dicht bij een derde treffer, waardoor het wellicht nog echt spannend had kunnen worden aan de dijk.

Niks was minder waar, want in de slotfase viel de vijfde Volendamse treffer van de middag. Bannis maakte daarna nog wel 5-3, maar dichterbij kwam Feyenoord Onder 19 niet meer. Zo liet de ploeg na om vertrouwen te tanken voor volgende week, als de thuiswedstrijd tegen Ajax Onder 19 op het programma staat.

Kuyt: 'Puur op mentaliteit verloren'
'Ik ben heel erg teleurgesteld in het team,' sprak Kuyt na afloop. 'Ze hebben dit seizoen laten zien dat ze goed kunnen voetballen, maar ook te vaak dat ze niet onverstoorbaar zijn. Tegen Real Madrid O19 en PSV O19 speelden we goed, maar dit zijn de moeilijkste wedstrijden. We hebben vandaag puur op instelling verloren, meer kan ik er niet van maken.'

FC Volendam Onder 19 - Feyenoord Onder 19 5-3 (4-1)