''Clasie wil niet terug naar Engeland, stopt nog liever een jaar''

vrijdag 23 november 2018 20:19 146.870 keer bekeken 231 reacties Pro Shots

Feyenoord speelt tot de winterstop nog zes competitiewedstrijden, waarvan vier thuis, en een bekerwedstrijd thuis tegen FC Utrecht. Stel dat Feyenoord de komende drie (thuis)wedstrijden wint, tegen FC Groningen, PSV en VVV, dan kan het redelijk goede zaken doen op de ranglijst.

"'Stel', ja, en als ze de komende zes winnen staan ze misschien nog wel dichterbij, maar het moet eerst allemaal nog maar gebeuren", aldus Feyenoord watcher Mikos Gouka in RTV Rijnmond. "De serie nu is niet slecht, maar er is vorig seizoen door iedereen in De Kuip geroepen dat ze mee zouden gaan doen en voorlopig is daar geen sprake van. Ik denk niet dat Ajax en PSV veel punten gaan verliezen, dus dan zul je ze moeten verslaan in een onderling duel om er bij te komen. Tegen PSV is het de laatste kans, want anders is het al dertien punten."

Het verbaast Gouka wel enigszins dat Feyenoord al zoveel averij opgelopen heeft. "Zo'n slechte selectie hebben ze ook niet. Als het slecht gaat wordt er gelijk geroepen 'onze selectie is niet zo goed', maar dezelfde selectie werd door spelers en technische staf in de zomer gebombardeerd tot een van de titelkandidaten."

Het spel is inmiddels wel verbeterd. "Misschien wel iets, maar bij Feyenoord heb ik al gauw het idee dat ze 'het ergste is achter de rug' denken. Dat hebben ze de laatste jaren natuurlijk vaker gehad. Dan ging het toch weer mis in een uitwedstrijd bij VVV of noem het maar op."

Larsson
"Het is ook bij individuele spelers. Larsson heeft een hele slechte periode gehad, speelt een wedstrijd goed in De Kuip en dan is er meteen weer het gevoel 'die heeft het ergste achter de rug', terwijl je van dat soort spelers mag verwachten dat ze een wedstrijd of zes/zeven achter elkaar dat niveau halen."

Vilhena
Tafelgast en mede-Feyenoord watcher Sinclair Bischop verwacht geen winters vertrek van Tonny Vilhena. "Zelf is hij er geen voorstander van om een wintertransfer te maken. Hij heeft gewoon nog anderhalf jaar contract, dus waarom niet gewoon het jaar afmaken? Of er moet natuurlijk echt een club komen die hij echt niet kan laten gaan, maar ik denk dat Feyenoord hem ook niet zomaar laat gaan."

Gouka ziet nog wel een kans voor een vertrek van de middenvelder in de winterstop. "Stel dat die achterstand groter wordt, er komt een bod binnen en Vilhena zou daar voor open staan, dan zou je 'we hebben Wehrmann, we hebben Burger, noem maar op' kunnen zeggen. Waarom zou je, als je in het niemandsland tussen plek 4 en 2 zit, niet het geld pakken en de jonge jongens zichzelf laten ontwikkelen?" Uiteindelijk denkt Gouka dat het zover niet zal komen. "Het wordt al moeilijk voor hem om in de zomer de juiste club te vinden en ik denk dat hij gewoon in de zomer weg kan gaan. Dan kan Feyenoord nog wat aan hem verdienen en dan komt hij zelf keurig aan het begin van het seizoen binnen."

Clasie
De kans dat Jordy Clasie ook het volgende seizoen bij Feyenoord speelt is volgens Gouka erg groot. "Hij heeft nog een jaar contract bij Southampton. Volgens mij gaat hij nog liever een jaar stoppen dan dat hij teruggaat naar Engeland." De clubwatcher is geen voorstander van het terughalen van 'oude bekenden', maar Clasie zou hij graag definitief terug zien keren in het roodwit. "Ik zou dat bij Clasie wel doen. Als je hem terughaalt, dan kost dat ook weer niet zo heel veel geld. Hij wil maar bij een club spelen en dat is Feyenoord."

Gerelateerd nieuws
231 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 69 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73917 leden - Op dit moment zijn 699 mensen actief, waarvan 218 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved