D66: ''Aan Feyenoord om die zekerheid veilig te stellen''

vrijdag 23 november 2018 07:00 64.050 keer bekeken 222 reacties Pro Shots

Het blijft rommelen rondom Feyenoord City. Algemeen directeur Jan de Jong van Feyenoord eiste een garantie van 25 miljoen euro per jaar om goedkeuring te geven aan het nieuwe stadion in Feyenoord City. De gemeente heeft aangegeven niet akkoord te gaan met die eis. De gemeente houdt vast aan de toegezegde investering van 135 miljoen en dat is inclusief 40 miljoen aan aandelen.

Als Feyenoord volhardt in de eis van 25 miljoen euro, dan zal het zelf geldschieters moeten vinden, aldus Adriaan Visser (D66, financiën) in het Algemeen Dagblad. "Het is nu aan Feyenoord om die zekerheid veilig te stellen. De bal ligt op hun helft. En de oplossing die wordt bedacht, moet óók passen binnen de afspraken die Feyenoord met de gemeente heeft gemaakt."

Niet alleen de ’25 miljoen euro-eis’ van Jan de Jong stond ter discussie, maar ook het draagvlak onder supporters, de mobiliteit in het gebied en de herontwikkeling van de huidige Kuip kwamen ter sprake. Visser: "Ik zou die duidelijkheid heel graag voor het einde van het jaar hebben, maar het is aan Feyenoord."

Het brugkrediet van investeringsbank Goldman Sachs, 17,5 miljoen, zal ook weer aangesproken moeten worden bij het verdere onderzoek. In dit geval is dat 9,5 miljoen euro. Dat geld is nodig om de volgende stap naar een nieuw stadion te financieren. Pas daarna kan er verder gewerkt worden aan het definitieve plan voor het nieuwe stadion.

Naast de al genoemde 25 miljoen euro eist Feyenoord ook een bouwgarantie: elke euro die het stadion duurder wordt is voor de rekening van de aannemer. De totale kosten zijn 444 miljoen euro die, als alles goedgekeurd wordt, ongeveer voor de helft door Goldman Sachs ter beschikking wordt gesteld in de vorm van een bancaire lening.

De zomer van 2020 staat centraal: dan moeten de contracten getekend zijn en wordt zowel het bestemmingsplan als de omgevingsvergunning onherroepelijk. Als dat lukt, dan staat het nieuwe stadion er in 2023.

Gerelateerd nieuws
222 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 62 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73917 leden - Op dit moment zijn 739 mensen actief, waarvan 234 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved