Melis: ''Ik denk dat het goed is dat Feyenoord ook instapt''

Melis: ''Ik denk dat het goed is dat Feyenoord ook instapt''

Manon Melis is topscorer aller tijden van Oranje het Nederlands elftal voor vrouwen en momenteel werkzaam bij Feyenoord. De 32-jarige Melis baalt dat de Rotterdamse club nog geen team heeft voor de eredivisie en hoopt dat dit binnen een aantal jaar te bereiken met Feyenoord.

Melis is sinds 2017 in dienst bij Feyenoord en dat bevalt haar. ''Ja goed, ik heb het naar mijn zin. Ik hou me vooral bezig met meidenvoetbal. We hebben op dit moment drie jeugdteams. Onder 13, 15 en 17,'' vertelt de 132-voudig Oranje-international in gesprek met de NOS.

Een Feyenoord vrouwenelftal ontbreekt nog. ''Daar zijn we wel mee bezig. Dat zal niet volgend jaar gebeuren, maar we hopen binnen een aantal jaren de Eredivisie in te gaan met Feyenoord.'' Na het succes van het Oranjeleeuwinnen kunnen de Rotterdammers niet meer achterblijven.

''Het helpt natuurlijk wel mee dat het meidenteam zo ontzettend populair is. Je merkt het ook bij onze meiden. Vooral de jonge meiden willen allemaal bij Feyenoord voetballen. Dat is alleen maar mooi natuurlijk. We zijn blij dat we nu drie teams hebben die het goed doen.''

''Ik denk dat het goed is dat Feyenoord ook instapt. Je hebt nu natuurlijk Ajax en PSV, dat zijn de top teams in Nederland en die zijn heel serieus met meidenvoetbal bezig. Ik ben nu heel blij dat we al drie jeugdteams hebben. Het is prachtig om te zien om die meiden in een Feyenoord-shirt te zien lopen. Nu nog in de Eredivisie.''

Lees meer over
PSV
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties