''Niet zo verrassend dat Van Beek op de bank zit''

''Niet zo verrassend dat Van Beek op de bank zit''

Twee competitiewedstrijden speelde Sven van Beek dit seizoen pas. Een hele wedstrijd tegen stadsgenoot Excelsior en een invalbeurt van negen minuten tegen Willem II. Het zijn teleurstellende cijfers voor een verdediger voor wie in 2016 nog scouts van clubs uit internationale topcompetities op de tribune zaten.

"Ik vind het niet zo verrassend dat Van Beek dit seizoen op de bank zit", reageert Sinclair Bischop, de vaste Feyenoord-volger van RTV Rijnmond. "Hij heeft een hele slechte voorbereiding gehad, waarin hij bij veel tegendoelpunten betrokken was. Dat is ook de reden dat Giovanni van Bronckhorst voor Eric Botteghin heeft gekozen."

"Op papier is Van Beek de meest getalenteerde verdediger van Feyenoord", denkt Arman Avsaroglu, Feyenoord-watcher van de NOS. "Maar Botteghin en Jan-Arie van der Heijden staan niet bekend als de beste verdedigers van de eredivisie. Als je hen niet uit de basis kan spelen, is het de vraag of je het wel in je hebt..."

"Je proeft wel een beetje dat veel mensen het raar vinden dat het contract met een wisselspeler verlengd wordt", vertelt Bischop in gesprek met de NOS. "Maar Martin van Geel (technisch directeur, red.) doet dit wel vaker. Verlengen met spelers die een beetje op een dood spoor zitten. Dat noemt hij dan transferwaarde creëren. Anders loopt Van Beek gratis de deur uit en dat wil Van Geel niet."

Lees meer over
Sven van Beek Eric Botteghin Van Beek van der heijden
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties