Makkelijke middag voor Onder 19 tegen ADO Den Haag

Feyenoord Onder 19 heeft zaterdag een vrij gemakkelijke overwinning geboekt. De ploeg van trainer Dirk Kuyt nam het op het kletsnatte Varkenoord op tegen de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag en wist met 4-0 te winnen.

Kuyt koos voor dezelfde elf namen in de basisopstelling als in de wedstrijd van vorige week tegen Sparta Rotterdam Onder 19, die met 1-3 werd verloren. Dat de talenten van Feyenoord hun rug zaterdagmiddag wilden rechten, werd snel duidelijk. De ploeg startte zeer aanvallend en kreeg binnen enkele minuten al een paar goede kansen.

Verdiende openingstreffer
De verdiende openingstreffer van het Onder 19-team van Feyenoord Academy viel na zo'n twintig minuten. Bannis schoot na een goede voorzet van Azarkan de bal achter doelman Jack Morauw: 1-0.

Nog voor de rust was het opnieuw raak voor de jonge Feyenoorders. Opnieuw was Azarkan aangever en Bannis afmaker, al had hij daar deze keer de rebound voor nodig. Niet veel later leek Bannis een loepzuivere hattrick te maken, zijn kopbal ketste echter op de paal. Hierdoor ging Feyenoord Onder 19 met een 2-0 voorsprong de rust in.

Snelle beslissing
Ook in de tweede helft bleef Feyenoord Onder 19 de bovenliggende partij en creëerde het kans op kans. Al na twee minuten na de rust was het raak. Na goed doorjagen van Azarkan schoot de behendige aanvaller de 3-0 binnen, waardoor de wedstrijd definitief gespeeld leek.

ADO Den Haag Onder 19 probeerde, evenals in de eerste helft, via de counter gevaarlijk te worden. De verdediging van Feyenoord Onder 19 was echter alert en voorkwam meerdere malen groot gevaar. Orkun Kökcü pikte ook zijn doelpunt nog mee. De middenvelder passeerde doelman Morauw met een laag afstandsschot: 4-0.

Ook in het laatste half uur kreeg Feyenoord Onder 19, dat een aantal wissels had doorgevoerd, nog mogelijkheden. Wouter Burger (kopbal op paal), Bannis (schot van dicht bij net naast) en Ömer Gündüz (schot geblokt) kregen de bal er echter niet in, waardoor het bij 4-0 bleef.

Kuyt: ‘Goede uitslag’
‘Zeker na vorige week is deze zege lekker,’ zei trainer Kuyt na afloop. ‘Dit is een goede uitslag, al zeiden de jongens net dat ze minimaal vier doelpunten extra hadden kunnen en moeten maken. Dat is een goede ambitie. Buiten dat wil ik dat we standvastiger worden, zodat we wedstrijd als die van vorig week niet meer hebben.’

19' | 1-0 | Bannis
24' | 2-0 | Bannis
46' | 3-0 | Azarkan
58' | 4-0 | Kokcu

Opstelling
Feyenoord O19: Van Leeuwen; Hall, Lewis (51’ Loshi), Hendriks, Hartman; El Bouchataoui (66’ Gündüz), Kökcü, Burger (73’ De Mooij); Summerville (73’ Huijgen), Bannis, Azarkan (66’ Kalentjev).