''Dat is een verzonnen mythe. Het is totale onzin''

''Dat is een verzonnen mythe. Het is totale onzin''

Sam Larsson lijkt weer helemaal terug te zijn. De aanvaller had moeite om zijn niveau te halen bij Feyenoord. In Rotterdam werd zelfs gesproken over Kuipvrees. Volgens oud-voetballer Harry van der Laan bestaat dat helemaal niet en heeft het vooral te maken met de kwaliteiten van een speler. ''Dat is een verzonnen mythe. Het is totale onzin!"

''Of je het wel of niet redt in De Kuip, gaat puur en alleen om kwaliteit. Het heeft niets met Kuipvrees te maken. 10.000, 30.000 of 50.000 mensen in een stadion: doet er niet toe. Het gaat om de weerstanden die bij een topclub ontstaan. Feyenoord-Heracles is een totáál andere wedstrijd dan bijvoorbeeld FC Utrecht-Heracles. Er wordt door spelers en fans van Heracles weken naar zo'n wedstrijd toegeleefd. De tegenstander vliegt erop. Bijna elke ploeg graaft zich in en de ruimtes worden dus kleiner. Je krijgt heel ander voetbal.''

"Die zaken bepalen of iemand het niveau van Feyenoord wel of niet aankan,'' concludeert Van der Laan in gesprek met Voetbalprimeur.nl. ''Dan gaan ze het over De Kuip hebben… Allemaal gelul! Het draait om kwaliteit. Er zijn zelfs boeken geschreven over Kuipvrees. Nu heb je 't met Larsson. Bij sc Heerenveen en andere clubs mocht-ie altijd z'n gang gaan. Dat kán nu eenmaal niet in de top, tenzij je een absolute wereldspeler bent misschien."

Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties