''Dat is een verzonnen mythe. Het is totale onzin''

vrijdag 9 november 2018 10:31 90.485 keer bekeken 126 reacties Pro Shots

Sam Larsson lijkt weer helemaal terug te zijn. De aanvaller had moeite om zijn niveau te halen bij Feyenoord. In Rotterdam werd zelfs gesproken over Kuipvrees. Volgens oud-voetballer Harry van der Laan bestaat dat helemaal niet en heeft het vooral te maken met de kwaliteiten van een speler. ''Dat is een verzonnen mythe. Het is totale onzin!"

''Of je het wel of niet redt in De Kuip, gaat puur en alleen om kwaliteit. Het heeft niets met Kuipvrees te maken. 10.000, 30.000 of 50.000 mensen in een stadion: doet er niet toe. Het gaat om de weerstanden die bij een topclub ontstaan. Feyenoord-Heracles is een totáál andere wedstrijd dan bijvoorbeeld FC Utrecht-Heracles. Er wordt door spelers en fans van Heracles weken naar zo'n wedstrijd toegeleefd. De tegenstander vliegt erop. Bijna elke ploeg graaft zich in en de ruimtes worden dus kleiner. Je krijgt heel ander voetbal.''

"Die zaken bepalen of iemand het niveau van Feyenoord wel of niet aankan,'' concludeert Van der Laan in gesprek met Voetbalprimeur.nl. ''Dan gaan ze het over De Kuip hebben… Allemaal gelul! Het draait om kwaliteit. Er zijn zelfs boeken geschreven over Kuipvrees. Nu heb je 't met Larsson. Bij sc Heerenveen en andere clubs mocht-ie altijd z'n gang gaan. Dat kán nu eenmaal niet in de top, tenzij je een absolute wereldspeler bent misschien."

Gerelateerd nieuws
126 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 42 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 69583 leden - Op dit moment zijn 1420 mensen actief, waarvan 357 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved