Israël : ''Artsen kunnen niet voorspellen of ik nog volledig herstel''

donderdag 8 november 2018 20:42 73.130 keer bekeken 74 reacties Pro Shots

Rinus Israël stond bekend als bikkelharde verdediger, maar de laatste jaren laat zijn gezondheid hem in de steek. Op 76-jarige leeftijd is hij deze zomer voor de tweede keer aan een bijna-dwarslaesie geopereerd. "Langzaam maar zeker verdween alle kracht uit mijn benen en kwam ik in een rolstoel terecht." 

"Een operatie was noodzakelijk. Bij mij waren er nog een paar zenuwbanen naar de hersenen over, waardoor ik niet helemáál verlamd ben geraakt. Vorig jaar december ben ik voor de eerste keer geopereerd in het AMC. Daarna kon ik weer een beetje achter de rollator huppelen."

"Na een revalidatieperiode lukte het me zelfs om met behulp van twee stokken vooruit te komen. In augustus ben ik nogmaals onder het mes gegaan, om ruimte te creëren voor de beknelde zenuwen. Dat heeft de nodige verlichting gebracht, maar de beschadiging van het ruggenmerg is daarmee niet verdwenen. Dat moet langzaam beter worden, maar de artsen kunnen niet voorspellen of ik ooit nog volledig herstel", zo vertelt IJzeren Rinus aan Privé.

"De kans dat ik blijvend in een rolstoel terecht zou komen was vijftig procent, dus ik tel mijn zegeningen. Natuurlijk is het balen als je lichaam je in de steek laat, maar ik heb me daarbij neergelegd. Ik raak er niet van in een depressie. Als ik de rest van mijn leven op de been kan blijven met mijn stok, ben ik tevreden.”

Gerelateerd nieuws
74 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 50 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 66871 leden - Op dit moment zijn 480 mensen actief, waarvan 180 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved