'Heracles Almelo blokkeert kunstgrasverbod eredivisie'

'Heracles Almelo blokkeert kunstgrasverbod eredivisie'

De plannen om het kunstgras uit te bannen in de Eredivisie zijn momenteel stukgelopen. Volgens het Algemeen Dagblad ligt Heracles Almelo momenteel dwars. De club dreigt zelfs naar het Hof van Arbitrage van Sport (CAS) te stappen.

''Alleen clubs die op natuurgras spelen, kunnen vanaf 2021 rekenen op een deel van de inkomsten uit Europees voetbal, kunstgrasclubs krijgen niets. Met dat compromis hoopt de Eredivisie CV komende week een akkoord te bereiken met alle achttien clubs, om zo kunstgras uit de Eredivisie te weren,'' dit weet de krant te melden.

Heracles weigert te buigen voor de plannen. ''Clubs zoals ADO Den Haag en PEC Zwolle waren en zijn wél bereid mee te denken en over te stappen op natuurgras. Na jarenlange onderhandelingen lag er onlangs eindelijk een concrete oplossing op tafel om het kunstgrasdossier op te lossen: de topclubs wilden de inkomsten uit Europees voetbal voortaan over alle clubs gaan verdelen, in ruil voor een competitie met uitsluitend natuurgras.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties