'Feyenoord komt deze maand met duidelijkheid over Feyenoord City'

woensdag 7 november 2018 17:37 89.555 keer bekeken 202 reacties Pro Shots

De partijen die deel willen nemen aan Feyenoord City meldden gisteren dat ze op korte termijn duidelijkheid van Feyenoord willen hebben over het al dan niet meewerken aan Feyenoord City. Die duidelijkheid zal spoedig komen van de Rotterdamse club.

"De raden van commissarissen van de club Feyenoord en van Stadion Feijenoord komen deze maand nog bijeen om te praten over de volgende stap die zij gaan zetten", aldus een woordvoerder van Feyenoord City in het Algemeen Dagblad. Feyenoord wil een garantie van 25 miljoen euro per jaar en werkt daarom zelf ook aan een investeringsplan waarin Feyenoord deels eigenaar van het stadion wordt. Tevens worden er vanuit de club geldschieters benaderd.  

22 november doet de Rotterdamse politiek uitspraak over de voortgang van Feyenoord City. De huidige acties van Feyenoord kunnen dan ook op goedkeuring van de politieke partijen rekenen. "We moeten nu met z’n allen zeggen: hier gaan we voor. Dat vertrouwen moeten we uitstralen. Dan sta je ook sterker ten opzichte van financiers. Door de opstelling van Jan de Jong is het dossier nogal mistig geworden. Gáát hij er nog wel voor? Daarom verwachten wij nu een overtuigende go van Feyenoord", aldus CDA’er Christine Eskes.

Ook raadslid Jan-Willem Verheij (VVD) is blij dat Feyenoord probeert een deel van de financiering op zich te nemen. "Want dat straalt vertrouwen uit. Bovendien kan zo het risico voor de gemeente kleiner worden."

De PvdA eist vooral transparantie zegt raadslid Kevin van Eikeren "Dat rekenen van Feyenoord, daar moet een beetje meer tempo in komen. En als ze meer tijd nodig hebben, laat ze dat dan beargumenteren. En niet met allerlei kaasverhalen aankomen. Het uitsteltrucje kennen we inmiddels, dus laat Feyenoord nu gewoon open en eerlijk zeggen waar ze mee bezig zijn. Dan kun je elkaar wat extra lucht gunnen."

Fractievoorzitter Ruud van der Velden van de Partij voor de Dieren juicht de positieve ontwikkelingen toe, maar plaatst ook enkele kanttekeningen. "Ik denk dat je dan wel aardig wat privaat geld kunt ophalen. Het ziet er iets positiever uit. Al blijf ik hameren op de stijgende bouwkosten, waar ik niets over teruglees. En het ontbreken van draagvlak onder supporters en omwonenden."

Gerelateerd nieuws
202 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 84 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 69583 leden - Op dit moment zijn 1595 mensen actief, waarvan 355 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved