Jong Feyenoord boekt eerste uitzege in Limburg

Jong Feyenoord heeft de verre competitiewedstrijd bij koploper Jong Fortuna Sittard gewonnen. De ploeg van trainer Peter van den Berg kwam snel op achterstand in Limburg, maar toonde daarna veerkracht en won vrij gemakkelijk: 1-3.

Het vlaggenschip van Feyenoord Academy had moeite met het spel van Jong Fortuna Sittard in de beginfase van de wedstrijd. De thuisploeg begon zeer aanvallend en kwam na vijftien minuten na een hoekschop op een 1-0 voorsprong. De Limburgers zakten daarna terug, waardoor Jong Feyenoord beter aan voetballen toekwam.

Het betere spel van het team van Feyenoord Academy kwam twee minuten later tot uiting op het scorebord. Jari Schuurman schoot een rebound knap binnen: 1-1. De ploeg kreeg vervolgens een aantal mogelijkheden om met een voorsprong de rust in te gaan. Die kwam er in de 35ste minuut. Na een goede pass van Achraf El Bouchataoui kwam Marouan Azarkan één-op-één met de vijandelijke doelman. De buitenspeler faalde niet en zette zijn team op 1-2.

Controle
Ook in de tweede helft was Jong Feyenoord de betere ploeg en controleerde het team de wedstrijd. Cheick Touré en Joël Zwarts zorgden voor gevaar, maar het ontbrak aan scherpte voor het doel. Jong Fortuna Sittard kreeg enkele kleine kansen, maar doelman Ramón ten Hove hield in de tweede helft zijn doel schoon.

De verdiende 1-3 viel in de slotfase nadat Zwarts in de omschakeling werd aangespeeld en vervolgens in de korte hoek de Fortuna-doelman passeerde met een laag schot. Door de overwinning klimt Jong Feyenoord op naar de tweede plaats in de competitie, met zestien punten uit zeven wedstrijden.

‘Het begin was slordig, maar daarna kwamen we goed in de wedstrijd,’ zei trainer Van den Berg na afloop. ‘Het balletje ging goed rond en ook het positiespel was goed. Dat is mooi. Door de zege doen we goede zaken op de ranglijst. We moeten bij de eerste vijf teams eindigen om naar de kampioenspoule te gaan. Met nog drie wedstrijden op het programma staan we er goed voor.’

Jong Fortuna Sittard - Jong Feyenoord 1-3