'25 miljoen per jaar aan inkomsten uit Feyenoord City haalbaar'

dinsdag 6 november 2018 17:07 107.815 keer bekeken 736 reacties Pro Shots

Feyenoord City zou in 2023 de poorten moeten openen, maar na jaren onderzoek is er nu haast geboden om dat jaar te halen. Feyenoord vraagt een garantie van 25 miljoen per jaar aan inkomsten uit Feyenoord City en 'hier lijken mogelijkheden toe, maar dit dient verder te worden uitgewerkt'. Deze maand moet de knoop door Feyenoord doorgehakt worden omdat het mega-project anders vertraging op gaat lopen.

Een ander blijvend probleem is het uitkopen van de bedrijven die nu nog op de benodigde bouwgrond staan. Met Bouwmarkt Gamma is een overeenkomst in de maak, maar het specialistische laboratorium TLR (110 werknemers) ligt nog dwars, zo meldt het Algemeen Dagblad. "Verdere vertraging maakt de kans op een latere start van het stadion groot", staat er in de rapportage.

Eventuele vertraging levert ‘geen schadelijke financiële consequenties‘ op voor de gemeente. "Zowel de grondexploitatie van de eerste fase van de gebiedsontwikkeling als de bouw van het nieuwe stadion is immers een particuliere opgave. Extra tijd nemen in het belang van zaken als zorgvuldigheid, zekerheid, kwaliteit of geld achten we in principe belangrijker dan strikt de planning volgen."

De gemeente stelde 17 voorwaarden om 40 miljoen euro aan aandelen in een nieuw stadion te steken en aan die voorwaarden zijn voldaan. Het bouwterrein wordt gekocht voor maximaal 60 miljoen en er gaat 35 miljoen euro in infrastructuur. Ook wil de gemeente dat het draagvlak onder de supporters groot genoeg is. "Communicatie en participatie van supporters blijft belangrijk, al zal bij een project als dit nooit honderd procent draagvlak haalbaar zijn", aldus de gemeente.

De volgende stappen zijn het aanvragen van de omgevingsvergunning en het ter inzage geven van het bestemmingsplan in de zomer van 2019. De handtekeningen zouden dan in de zomer van 2020 worden gezet. Het bestemmingsplan moet dan definitief zijn. Daarna is het tijd om de eerste paal de grond in te slaan. 22 november bespreekt de gemeente de rapportage.

Gerelateerd nieuws
736 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 214 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 69583 leden - Op dit moment zijn 1388 mensen actief, waarvan 382 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved