''Hak die knoop nou eens door''

dinsdag 6 november 2018 07:00 85.255 keer bekeken 310 reacties Pro Shots

Er was afgelopen zondag nauwelijks een halve minuut gevoetbald in De Kuip toen de stadionverlichting het begaf. Om vervolgens niet meer aan te gaan. En dus ging er een streep door Feyenoord-VVV. Het voedde vervolgens de wildste geruchten. De gasten in het Sportforum op NPO Radio 1 gaan niet mee in die complottheorieën.

''Ik heb de theorieën wel voorbij horen komen van mensen met aluhoedjes op", zegt Simon Zwartkruis. "Die roepen nu dat de boel gesaboteerd is door de voorstanders van de komst van een nieuw stadion. Ik geloof daar niet in." Sebastiaan Timmerman lacht om die gedachte. "Maar de timing was wel bizar toevallig. De commentator was nog niet uitgesproken over de spandoeken van de supporters die de Kuip willen behouden of het licht viel uit."

"Dat is gewoon botte pech", denkt journalist Rypke Bakker. "Het gebeurt eens in de vijftien jaar. En dat kan net zo goed in een nieuw stadion zijn. Het gebeurde namelijk ook eens bij Vitesse." Het drietal vindt het wel hoog tijd om eens een beslissing te nemen over de toekomst van het stadion. De discussie omtrent een nieuw onderkomen voor de Rotterdammers duurt nu al jaren.

"Hak die knoop nou eens door. Ik snap dat het niet makkelijk is, maar dat is ook gelukt bij Ajax, Arsenal en Atletico Madrid", vindt Zwartkruis. Bakker: "Maar Feyenoord is meer aan De Kuip verbonden dan dat Ajax dat aan De Meer was. Het wordt niet voor niets 'De Stadionclub' genoemd." Zwartkruis: "Daarom noem ik ook Atletico. Bovendien moet het gevoel in een nieuw stadion ook groeien. De Johan Cruijff Arena voelt nu als een echt voetbalstadion. Dat was het vroeger niet."

Gerelateerd nieuws
310 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 79 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 71200 leden - Op dit moment zijn 1151 mensen actief, waarvan 263 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved