Been: ''De spelers die je zelf hebt, zitten op de bank''

maandag 5 november 2018 05:12 100.750 keer bekeken 332 reacties Pro Shots

Voormalig Feyenoordtrainer Mario Been zet zijn vraagtekens bij het aankoopbeleid van Feyenoord: er wordt teveel geld uitgegeven aan spelers die het eerste elftal niet halen. Ook qua transfersommen bij verkoop blijven de Rotterdammers flink achter bij de concurrenten uit Eindhoven en Amsterdam.

"Je zou bij Feyenoord Vilhena nog kunnen verkopen, alleen niet in zijn huidige vorm en helaas niet voor een bedrag dat Ajax voor z'n spelers krijgt, en Jørgensen,'' zo vertelt Been in gesprek met Fox Sports. ''Berghuis is ook niet in vorm, maar is wel een speler die nog een stap kan maken. Daar blijft het wel bij."

Ook van de aankopen is Been niet onder de indruk. "Voor Sinisterra is toch geld betaald, maar ik heb hem nog nooit zien spelen. We hebben Ayoub, Vilhena, Toornstra, Tapia, jeugdspelers en we huren dan een speler van Southampton (Clasie). Als hij het verschil maakt en je met tien punten verschil bovenaan staat is dat geen discussie. Maar de spelers die je zelf hebt, zitten op de bank: Amrabat is alweer weg, Tapia is een Peruviaans international, die moet wel kunnen voetballen. Hij speelt daar al die wedstrijden."

Vanwege de sportieve prestaties verkoopt Feyenoord zijn topspelers voor veel minder geld dan PSV en Ajax, toch denkt Been dat Feyenoord zich moet richten op het maken van een financiële klapper. "Feyenoord krijgt geen topbedragen voor spelers. Voor de Kongolo's en de De Vrijs zijn niet de bedragen gekregen die Ajax of PSV wel krijgen. Ajax heeft voor Davinson Sanchez veertig miljoen gekregen. Het is een behoorlijk verschil. Als je minder geld hebt moet je innovatief zijn en andere dingen doen. Van dat soort klappers moet je het hebben. Ze hebben vijf miljoen voor hem betaald en hem voor veertig miljoen verkocht. Daar kun je wel iets mee doen."

Gerelateerd nieuws
332 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 81 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 66871 leden - Op dit moment zijn 622 mensen actief, waarvan 197 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved