Kuyt: ''Dit moet een groot leermoment voor ons zijn''

zaterdag 3 november 2018 21:26 69.745 keer bekeken 69 reacties Pro Shots

Feyenoord Onder 19 verloor vandaag met duidelijke cijfers van hun leeftijdgenoten van Sparta. Trainer Dirk Kuyt is uiteraard niet tevreden na het 1-3 verlies op Varkenoord, zo vertelt hij voor de camera van RTV Rijnmond.

"Als je met Feyenoord gelijkspeelt of verliest, dan voelt dat slecht. Dat hoort bij sport, dat hoort bij voetbal en dat hoort ook bij de ontwikkeling van ons team."

Toch zag Kuyt vandaag ook voldoende goede dingen gebeuren in het veld. "We controleren de eerste helft en creëren meer dan een handvol echte kansen, maar die maken we niet af. Het is soms moeilijk om de vinger erop te leggen waar dat nou aan ligt. Als je kijkt naar hoe de groep de afgelopen week getraind heeft, als je kijkt naar mijn voorwaartsen hoe ze op de training bezig waren en elke bal erin schoten: dat lukte vandaag niet. Dat kan en daar moeten wij mee aan de slag."

"Voor mijn verdedigende spelers geldt hetzelfde als voor mijn aanvallende spelers: ze hebben het fantastisch gedaan op de training, maar op cruciale momenten missen ze net die paar procent scherpte. Dit moet een groot leermoment voor ons zijn."

De toekomst ziet er dus rooskleurig uit. "Wat goed is, is goed en ik heb fantastische spelers. Ik ben trots op ze, maar wij moeten te allen tijde van Sparta winnen. Met alle respect voor Sparta dat vandaag gewoon terecht gewonnen heeft, want anders win je niet met 3-1. Wij gaan onszelf verbeteren en daar gaan we mee aan de slag."

Gerelateerd nieuws
69 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 26 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 66871 leden - Op dit moment zijn 622 mensen actief, waarvan 198 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved