Kritiek op Van Geel: ''Puur middelmaat wat je haalt''

Kritiek op Van Geel: ''Puur middelmaat wat je haalt''

Het seizoen van Feyenoord lijkt al zo goed als voorbij. De Rotterdammers hadden als doel om Europees voetbal te spelen en tot het eind mee te doen om het kampioenschap. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst staat nu na tien wedstrijden al tien punten achter op koploper PSV.

Volgens Jan Everse is de derde plek het hoogst haalbare in de eredivisie. ''Feyenoord wordt gewoon derde. Wat daarachter zit laat allemaal punten liggen, dat is ook niet alles. AZ draait voor geen meter, dus ze worden gewoon derde,'' vertelt hij in FC Rijnmond.

''Vroeger werd je ook wel eens derde, maar dan stond je wel op een beperkt aantal punten achterstand. Nu sta je na tien wedstrijden al op tien punten van PSV, dat is een punt per wedstrijd.'' Volgens de oud-trainer moet de selectie van Feyenoord in de winter versterkt worden.

''Je kan nu niks doen, je kan pas in de winterstop spelers halen, maar daar ligt ook gelijk het probleem. Welke spelers ga je halen? Wat je zondag ziet, op een paar uitzonderingen na, is puur middelmaat wat er is binnengehaald. Al jaren eigenlijk.'' Volgens Everse heeft de Rotterdamse club in elke linie wel een versterking nodig.

Vooral naar de verdediging moet kritisch gekeken worden. ''Je hebt sowieso al slechts backs. Voorin Berghuis, dan zeg ik oke, maar aan de andere kant is het al jaren kijken naar spelers die eigenlijk niet presteren. Larsson niet, Boetius niet. Sinisterra gekomen, dan hoor je ook weer dat hij het niet gaat worden. Daar moet versterking komen.''

''Op het middenveld wil ik eigenlijk creativiteit zien. De creatieve speler is eigenlijk Toornstra. Dat is niet te vergelijken met een Ziyech of Tadic. Die hebben hele andere kwaliteiten. Dus op heel wat posities moet je je gaan versterken en dan wordt het een moeilijk verhaal.''

PSV en Ajax hebben de laatste jaren beter ingekocht dan Feyenoord. ''Het jaar hiervoor heeft Feyenoord voor 26 miljoen gekocht. Wat heb je gekocht? Larsson, Amrabat, Haps, St.Juste. Leuke spelers voor AZ en Heerenveen, maar die maken Feyenoord niet beter. Waarom komt Feyenoord nu nooit eens met een goede speler uit het buitenland?''

Lees meer over
PSV Steven Berghuis Ridgeciano Haps Jens Toornstra Luis Sinisterra Sofyan Amrabat Toornstra Sinisterra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties