Kuipers over openingstreffer: ''Hele lichte schamp''

Kuipers over openingstreffer: ''Hele lichte schamp''

De 3-0 nederlaag van Feyenoord in de Arena kende een aantal dubieuze momenten. Al vroeg in de wedstrijd moest de VAR ingrijpen, en ook over een eventuele overtreding bij de 1-0 bestaat discussie.

Al na drie minuten maakte Jens Toornstra een overtreding die bestraft werd met geel. "Ik twijfelde even tussen geel en rood, maar ik vond dat de intensiteit en de snelheid ontbreekt. Bij de overtreding van St Juste is de snelheid veel hoger en de intensiteit groter. Dat is het verschil tussen deze overtredingen."

Justin Bijlow maakte later in de eerste helft een eigen doelpunt, al leek de bal over de lijn te gaan door een tik van Dolberg tegen de arm van de doelman. "Het is een hele lichte schamp", oordeelt Kuipers voor de camera van FOX Sports. "Je moet je dan afvragen of hij door dit lichte contact de controle over de bal verliest. Het zou kunnen, maar ieder doelpunt wordt gecheckt door de VAR. Die vond het geen duidelijke overtreding. Als ik de beelden zo zie, steun ik de beslissing van de VAR om hier het doelpunt goed te keuren."

Lees meer over
De Kuip Jens Toornstra Justin Bijlow Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties