Kritiek op Feyenoord: ''Niet geprobeerd samenwerking aan te gaan''

vrijdag 26 oktober 2018 19:55 96.850 keer bekeken 222 reacties Pro Shots

Feyenoord had een samenwerking moeten aangaan met Sparta. Dat stelt Cor Pot, oud-trainer van Sparta. De club uit Spangen kondigde deze week een samenwerking aan met de jeugdopleiding van Ajax. Jeugdspelers tot zestien jaar kunnen hierdoor naar de Amsterdamse club, maar hier ontvangt Sparta wel een vergoeding voor.

"Het verbaast mij wel", stelt Pot in FC Rijnmond. "Ik wist dat Ajax vrij populair is bij Sparta, maar de manier waarop het is gegaan vind ik vrij provocerend en het is niet handig. Ik vind het ook een fout van Sparta. Ook van Feyenoord, dat ze niet geprobeerd hebben om een samenwerking aan te gaan."

"Ik roep al jaren dat Feyenoord, Sparta én Excelsior een groot instituut moeten beginnen in Rotterdam. Feyenoord is dan de grootste club en heeft aanspraak op de beste spelers, Excelsior en Sparta daaronder. Dan maak je een totaal instituut van voetbal in Rotterdam."

"Sparta is ook naar Feyenoord en PSV gegaan hiervoor, maar Ajax heeft het beste voorstel gedaan. Sparta krijgt nu een vergoeding en de nodige knowhow voor spelers die toch weggaan omdat ze te goed zijn voor Sparta", voegt Feyenoord-watcher Dennis van Eersel toe.

"Ik heb er mijn twijfels over", vervolgt Pot. "Als er spelers zijn die goed zijn die uit Rotterdam komen en Feyenoord komt langs... Dan gaan ze naar Feyenoord, niet naar Ajax. (...) Feyenoord moet naar zichzelf kijken, dit hebben ze niet goed gedaan. Net zoals Sparta."

Gerelateerd nieuws
222 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 98 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73546 leden - Op dit moment zijn 925 mensen actief, waarvan 235 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved