Kritiek op Feyenoord: ''Niet geprobeerd samenwerking aan te gaan''

Kritiek op Feyenoord: ''Niet geprobeerd samenwerking aan te gaan''

Feyenoord had een samenwerking moeten aangaan met Sparta. Dat stelt Cor Pot, oud-trainer van Sparta. De club uit Spangen kondigde deze week een samenwerking aan met de jeugdopleiding van Ajax. Jeugdspelers tot zestien jaar kunnen hierdoor naar de Amsterdamse club, maar hier ontvangt Sparta wel een vergoeding voor.

"Het verbaast mij wel", stelt Pot in FC Rijnmond. "Ik wist dat Ajax vrij populair is bij Sparta, maar de manier waarop het is gegaan vind ik vrij provocerend en het is niet handig. Ik vind het ook een fout van Sparta. Ook van Feyenoord, dat ze niet geprobeerd hebben om een samenwerking aan te gaan."

"Ik roep al jaren dat Feyenoord, Sparta én Excelsior een groot instituut moeten beginnen in Rotterdam. Feyenoord is dan de grootste club en heeft aanspraak op de beste spelers, Excelsior en Sparta daaronder. Dan maak je een totaal instituut van voetbal in Rotterdam."

"Sparta is ook naar Feyenoord en PSV gegaan hiervoor, maar Ajax heeft het beste voorstel gedaan. Sparta krijgt nu een vergoeding en de nodige knowhow voor spelers die toch weggaan omdat ze te goed zijn voor Sparta", voegt Feyenoord-watcher Dennis van Eersel toe.

"Ik heb er mijn twijfels over", vervolgt Pot. "Als er spelers zijn die goed zijn die uit Rotterdam komen en Feyenoord komt langs... Dan gaan ze naar Feyenoord, niet naar Ajax. (...) Feyenoord moet naar zichzelf kijken, dit hebben ze niet goed gedaan. Net zoals Sparta."

Lees meer over
PSV
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties