''Over een of twee jaar gaan we echt weer meedoen om de titel''

''Over een of twee jaar gaan we echt weer meedoen om de titel''

​Pim Blokland had niet verwacht dat het verschil tussen Feyenoord en Ajax en PSV dit seizoen zo groot zou zijn. De Rotterdamse club staat momenteel, na negen gespeelde wedstrijden, zeven punten achter op koploper PSV. De achterstand op nummer twee Ajax bedraagt twee punten, maar komend weekend treft Feyenoord de Amsterdamse club.

"Dat gat is vele malen groter dan ik voorafgaand aan dit seizoen had verwacht", zegt Blokland. "Ik had gehoopt dat we wel wat langer hadden meegedaan om de titel. Op technisch gebied hebben wij (investeringsgroep De Vrienden van Feyenoord ,red.) daar nooit iets over te vertellen gehad. Dat zou ook niet moeten. Je zou een hele grote zak geld beschikbaar moeten hebben om transfers te doen om dat gat te verkleinen."

In het seizoen 2016/2017 kroonde Feyenoord zich wel tot kampioen van Nederland. Volgens Blokland speelde de jeugdopleiding daarin ook een grote rol in. "Toen hadden we een hele goede jeugdlichting", zegt hij, waarschijnlijk doelend op onder andere Rick Karsdorp en Terence Kongolo. "Die zit er nu trouwens ook weer aan te komen. Over een jaar of twee jaar gaan we echt weer meedoen om de titel, dat hoop en denk ik."

"Ja", voegt oud-Feyenoorder Joop van Daele toe in gesprek met RTV Rijnmond. "Jongens als Wouter Burger, Orkun Kökcü, Lutsharel Geertruida, Marouan Azarkan en keeper Joey Koorevaar. In de lagere groepen, O15 en O13, zitten ook zeer grote talenten. Het gaat er alleen wel om hoe de club daarmee omgaat.''

Lees meer over
PSV Lutsharel Geertruida Rick Karsdorp
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties