MATCHDAY! Feyenoord - PEC Zwolle

MATCHDAY! Feyenoord - PEC Zwolle

Feyenoord neemt het zondag in de negende speelronde van de Eredivisie op tegen PEC Zwolle. De nummer elf van de ranglijst komt op bezoek in De Kuip, waar om 14:30 uur wordt afgetrapt.

Vorig seizoen eindigde de ontmoeting tussen Feyenoord en PEC Zwolle in De Kuip in een doelpuntloos gelijkspel. Het was de eerste keer sinds 7 mei 1989 dat Feyenoord thuis in de Eredivisie punten verspeelde tegen de Zwollenaren. In het MAC3PARK Stadion pakte het team van Giovanni van Bronckhorst wel de drie punten, door met 3-4 te winnen dankzij goals van Robin van Persie (2), Karim El Ahmadi en Tonny Vilhena.

Teamnieuws
Justin Bijlow staat zondag weer onder de lat bij Feyenoord. De doelman is volledig hersteld van een blessure, die hem de afgelopen twee competitieduels aan de kant hield. Van Bronckhorst heeft zondag sowieso keuzes te over, want op de langer geblesseerde Ridgeciano Haps na heeft de coach iedereen tot zijn beschikking.

Van 't Schip kan in De Kuip niet beschikken over een volledig fitte spelersgroep. Zo mist hij (zeer waarschijnlijk) Stanley Elbers en Sepp van den Berg en is Denis Genreau een twijfelgeval. Clint Leemans keert op zijn beurt weer terug in de wedstrijdselectie na een enkelblessure. ‘Maar mocht het zo zijn dat bepaalde jongens niet kunnen spelen, dan geeft dat andere jongens de mogelijkheid om zich te presenteren.’

Trainerstaal
Op de trainingen zag Van Bronckhorst de afgelopen week meer dan eens het positiespel terugkomen dat hij met zijn ploeg voor ogen heeft. ‘Het is nu aan ons om het goede uit de trainingen te vertalen naar de wedstrijden. De durf die we tonen op het trainingsveld, willen we op zondag ook graag terugzien. Tegen PEC is daar weer een nieuwe kans voor.’

‘We krijgen zondag een heel mooie uitdaging om in De Kuip een resultaat te boeken,’ zei Van’t Schip in aanloop naar het duel in De Kuip voor de camera van het clubkanaal. ‘Makkelijk zal het niet worden, maar vorig jaar hebben we bewezen dat het kan. Het gaat om de vorm van de dag. We zijn zeker niet kansloos.’

Vorm
Feyenoord staat na acht speelronden in de Eredivisie op zeventien punten en bezet met dat totaal de derde plaats. De achterstand op koploper PSV bedraagt zeven punten. In de laatste competitiewedstrijd voor de interlandbreak bleef het team tegen Willem II steken op een gelijkspel: 1-1.

PEC Zwolle heeft na acht Eredivisieduels tien punten. PEC sloot het tweede ‘blok’ competitiewedstrijden af met een 2-0 overwinning op Excelsior. Mike van Duinen en Thomas Lam namen twee weken geleden de doelpunten voor hun rekening.

Historie
Feyenoord hield de nul in de laatste zes Eredivisiewedstrijden in De Kuip tegen PEC Zwolle. De laatste speler die namens de Zwollenaren in De Kuip tegen Feyenoord scoorde in competitieverband was Dominggus Lim-Duan. Hij tekende op 16 mei 2004 voor de eretreffer: 7-1.

Feyenoord – PEC Zwolle
Zondag 21 oktober om 14:30 uur, De Kuip
Scheidsrechter: Mulder

Laatste resultaten

Thuis
14/10/2017 Feyenoord – PEC Zwolle 0-0
20/11/2016 Feyenoord – PEC Zwolle 3-0
27/09/2015 Feyenoord – PEC Zwolle 2-0
24/09/2015 Feyenoord – PEC Zwolle 3-0 (KNVB Beker)
01/11/2014 Feyenoord – PEC Zwolle 2-0

Uit
18/03/2018 PEC Zwolle – Feyenoord 3-4
09/04/2017 PEC Zwolle – Feyenoord 2-2
14/02/2016 PEC Zwolle – Feyenoord 3-1
17/05/2015 PEC Zwolle – Feyenoord 3-0
04/08/2013 PEC Zwolle – Feyenoord 2-1

Lees meer over
De Kuip PSV El Ahmadi Robin van Persie Ridgeciano Haps Justin Bijlow Tonny Vilhena
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties