Feyenoord Onder 15 maakt na rust het verschil

In het huidige interlandweekend kwamen vijf teams van de bovenbouw van Feyenoord Academy in actie. ‘Wedstrijd van de Week’ op Varkenoord was het duel tussen Feyenoord Onder 15 en ADO Den Haag Onder 15. Een overzicht:

Feyenoord Onder 15 beslist wedstrijd na rust

Feyenoord Onder 15 heeft de competitiewedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag gewonnen. Het team van trainer Mark Otten won zaterdagmiddag op Varkenoord met 3-1.

Het Onder 15-team van Feyenoord Academy begon goed aan de wedstrijd en dat loonde al heel snel. Na zes minuten spelen werd Remsy van der Linden neergehaald in het zestienmetergebied, met een strafschop tot gevolg. Vanaf elf meter faalde Ilyas El Moussaoui niet: 1-0.

Na de vroege openingstreffer leek Feyenoord Onder 15 de controle over de wedstrijd enigszins de verliezen, waardoor ADO Onder 15 beter in de wedstrijd kwam. Aanvankelijk zonder erg gevaarlijk te worden, maar kort na rust volgde toch de gelijkmaker, waar tweemaal slordig balverlies aan Rotterdamse kant aan vooraf ging.

Na ruim een uur spelen kregen de jonge Feyenoorders opnieuw een voorsprong in handen. Een korte vrije trap kwam via Van der Linden uit bij invaller Jordi van Lunteren, die de 2-1 achter doelman Guus Dicke schoot. Niet veel later was het duel direct ook beslist. Nadat Renys Felicia werd neergehaald in het strafschopgebied, was El Moussaoui foutloos vanaf de stip: 3-1.

'Ik vond ons te afwachtend spelen vandaag,' zei trainer Otten na afloop van de wedstrijd. 'Ik miste een beetje agressiviteit vandaag. In de eindfase spelen we uiteindelijk de zege veilig. Dat is zonde, want qua kansen hadden we eerder op een nieuwe voorsprong konden komen. We winnen wel, dat is goed. Volgende week gaan we op bezoek bij Ajax, een mooie pot voor de jongens.'

Feyenoord Onder 15 - ADO Den Haag Onder 15 3-1 (1-0)
Scoreverloop:
6' 1-0 El Moussaoui (strafschop)
41' 1-1
62' 2-1 Van Lunteren
67' 3-1 El Moussaoui (strafschop)

Opstelling Feyenoord Onder 15
Berger; Van Wingerden, Ket, Van Tol, De Blok (46' Candelaria); Oetoehganal (46' Bogarde), Zechiël (56' Groen), Van der Linden; Lentze (36' Van Lunteren), El Moussaoui, Felicia (62' Mohamedhoesein).

Feyenoord Onder 17 de sterkte in stadsderby
Feyenoord Onder 17 heeft zaterdag de Rotterdamse derby op Het Kasteel gewonnen. Op bezoek bij de leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam won de ploeg van trainer Melvin Boel met 0-2.

De thuisploeg miste in de eerst helft een strafschop. Via Mimeirhel Benita en Sem Valk kwam Feyenoord Onder 15 in de tweede helft op een 0-2 voorsprong. De ploeg had de mogelijkheden om met een grotere overwinning terug te keren naar Rotterdam-Zuid, maar een derde treffer bleef uit.

Sparta Onder 17 - Feyenoord Onder 17 0-2 (0-0)
70' 0-1 Benita
80' 0-2 Valk

Opstelling Feyenoord Onder 17
Troost; Van der Sloot, Brugman (62' Van der Lubbe), Van der Zeeuw, Esajas; Zitman, Naujoks (65' Valk), Oulad M'Hand (67' Knoll), Benita, Akdeniz (56' Dunning), Omgba (41' Maas).

Feyenoord Onder 16 ruim langs FC Utrecht
Feyenoord Onder 16 won de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht Onder 16 met 5-1. Op Varkenoord kwam de ploeg van trainer Dennis te Braak na tien minuten op een voorsprong en nog voor de rust liep het uit naar 3-0. De bezoekers deden vervolgens iets terug, maar nagenoeg direct daarna vergrootte Feyenoord Onder 16 de voorsprong weer. Ibrahima Berete bepaalde de eindstand op 5-1.

Feyenoord Onder 16 - FC Utrecht Onder 16 5-1 ((3-0)
10' 1-0 't Zand
17' 2-0 't Zand
20' 3-0 Berete
34' 3-1
35' 4-1 't Zand
43' 5-1 Berete

Opstelling Feyenoord Onder 16
Bontje; Van Veldhoven (68' Bogarde), Zouan, Owusu, Van der Veldt (42' Lentze); Christoffel, Hokke, 't Zand (47' Nasri); Veenvliet, Tearr (58' Oetoehganal), Berete.

Monsterzege Feyenoord Onder 14
Feyenoord Onder 14 heeft de competitiewedstrijd tegen FC Twente Onder 14 met zeer ruime cijfers gewonnen. De ploeg van trainer Davey van den Berg kwam in de eerste helft op een 2-0 voorsprong via Ismaïl Oulad M'hand en Rico Speksnijder. In de tweede helft liep het via Antoni Milambo (twee goals), Rainy Breinburg, Jordan Zirkzee uit naar 6-0. Jaden Slory, die vorig jaar in de bekerfinale van Feyenoord Onder 13 een beenbreuk opliep, scoorde bij zijn rentree en bepaalde daarmee de eindstand op 7-0.

Feyenoord Onder 14 - FC Twente Onder 14 7-0 (2-0)
13' 1-0 Oulad M'hand
27' 2-0 Speksnijder
38' 3-0 Milambo
40' 4-0 Breinburg
47' 5-0 Zirkzee
63' 6-0 Milambo
65' 7-0 Slory

Opstelling Feyenoord Onder 14
Oskam; Elmensdorp (36' Breinburg), Giersthove (4' Plug), Kleijn, Gill'ard (49' Van Beek); Oulad M'hand(57' Slory), Milambo, Speksnijder; Van Ommeren, Zirkzee, De Wind (36' Clarinda).

Spektakelstuk Feyenoord Onder 13
Feyenoord Onder 13 heeft een punt overgehouden aan de spectaculaire uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van FC Twente. De ploeg van trainer Brian Pinas kwam in Enschede op een 2-0 achterstand. Via Tyron Mensah, Sten Janssen en Shaqueel van Persie boog het de achterstand zeer knap om tot een 2-3 voorsprong. Een heerlijke overwinning leek in de maak, maar in de slotfase kwam de thuisploeg toch nog langszij: 3-3.

FC Twente Onder 13 - Feyenoord Onder 13 3-3 (2-0)