Azarkan en Summerville scoren voor Oranje Onder 18

Krijg je de kans? Grijp hem dan. Dat moet Marouan Azarkan hebben gedacht toen hij zich opmaakte voor de tweede helft van de oefeninterland tegen Tsjechië. Mede dankzij een goal en een assist van de invaller boog het Nederlands elftal onder 18 jaar een 1-0 achterstand om in een verdiende 1-2 zege.

Met name de energieke invalbeurt van Azarkan deed het team opleven. De linksbenige flankaanvaller zorgde in de 58e minuut met een prachtige goal hoogstpersoonlijk voor de gelijkmaker. Komend vanaf de rechterflank, sneed hij naar binnen, omspeelde een verdediger en mikte in de verre hoek schitterend raak: 1-1.

Die gelijkmaker zorgde voor veel elan bij Nederland dat daarna op jacht ging naar de zege. Het leverde genoeg kansen op, met name voor spits Zirkzee. Nadat de Tsjechen via een counter nog de lat hadden geraakt, legde Azarkan in de 86e minuut de bal panklaar voor Crysencio Summerville die beheerste raak schoot: 1-2.

7 | Filip Firbacher 1-0
58 | Marouan Azarkan 1-1
86 | Crysencio Summerville 1-2