''Waardering krijgen van de supporters voelt altijd goed''

woensdag 10 oktober 2018 18:02 57.130 keer bekeken 58 reacties Pro Shots

Robin van Persie heeft op bijzondere wijze waardering gekregen voor zijn prestaties in september. Feyenoords aanvoerder is door de leden van Het Legioen verkozen tot Speler van de Maand, terwijl zijn schitterende vrije trap tegen Vitesse de meesten stemmen kreeg in de verkiezing van het Doelpunt van de Maand.

De kiezelharde vrije trap tegen Vitesse was niet alleen bijzonder fraai, maar ook beslissend. Verder was Van Persie in september ook van grote waarde tegen FC Utrecht. Kort voor tijd kopte de aanvoerder de winnende tegen de touwen, terwijl hij aan het begin van de maand twee keer scoorde tegen NAC Breda. Met zes goals mag Van Persie zich momenteel clubtopscorer noemen.

Speler van de Maand
‘Waardering krijgen van de supporters voelt altijd goed,’ reageerde Van Persie, die na de training de trofee in ontvangst nam. ‘Het is daarnaast leuk een individuele prijs te winnen, al streef je natuurlijk als team een hoger doel na. In dat opzicht weten we dat het beter moet. September was met vier zeges en een gelijkspel qua resultaat goed, maar het spel was vaak moeizaam. Daar werken we hard aan, op allerlei manieren.’

Doelpunt van de Maand
De zege op Vitesse in september kwam mede tot stand door een benutte vrije trap van Van Persie, voor veel supporters hun favoriete doelpunt van de maand. ‘Het was de eerste vrije bal die ik nam sinds mijn terugkeer,’ zei de linkspoot. ‘Ik kreeg de bal in mijn handen en dacht: waarom probeer ik het niet gewoon? Daar moet je ook een beetje geluk mee hebben. De keeper deed een stapje naar het midden en zo kon de bal heerlijk in de hoek ploffen.’

Speler van het Seizoen
Legioen-leden kunnen na afloop van elke maand twaalf punten verdelen over drie Feyenoorders. Justin Bijlow ging Van Persie voor dit seizoen, als Speler van de Maand augustus. De speler die over het hele seizoen de meeste punten heeft verzameld, kroont zich tot Speler van het Seizoen 2018-2019.

Gerelateerd nieuws
58 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 20 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 67791 leden - Op dit moment zijn 757 mensen actief, waarvan 180 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved