De Boer kraakt tactiek Feyenoord: ''Dat is wel zorgwekkend''

De Boer kraakt tactiek Feyenoord: ''Dat is wel zorgwekkend''

Ronald de Boer en Kenneth Perez zijn niet te spreken over het veldspel van Feyenoord. De Rotterdammers kwamen zondagmiddag niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Willem II. Door de remise verspeelde Feyenoord zondag voor de derde keer dit seizoen punten.

"Het is moeilijk de vrije man vinden bij Feyenoord", zegt De Boer. "Ze zijn niet balvast, maar ook het tactisch plan, het idee van lopende mensen bijvoorbeeld, komt er totaal niet uit. Het klopt op dit moment totaal niet qua hoe ze met elkaar in de opbouw staan."

"Je ziet ook een buitenspeler en back op dezelfde lijn staan aan de zijlijn, dat is dodelijk. Dat kan helemaal niet. Als je de backs van PSV en Ajax bekijkt, die staan bijna twintig meter hoger dan die van Feyenoord. Dat geeft aan dat je eigenlijk niet de intentie hebt om aan te vallen."

"Feyenoord heeft twee buitenspelers die graag naar binnen willen", vervolgt de analist in Dit Was Het Weekend. "Dan moeten de backs er overheen gaan. Dat is totaal niet het geval. Op dit moment kunnen ze elkaar niet vinden, dat is wel zorgwekkend."

"Je zou denken dat Giovanni van Bronckhorst dat ook ziet, hij heeft het hoogste trainersdiploma", voegt analist Kenneth Perez toe. "Maar blijkbaar brengt hij het niet over op zijn ploeg of zijn spelers vinden het te moeilijk of niet prettig."

Lees meer over
PSV
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties