Van Persie legt uit: ''Vandaar dat Steven hem nam''

Van Persie legt uit: ''Vandaar dat Steven hem nam''

Robin van Persie leek de uitwedstrijd tegen Willem II door een schorsing te moeten missen, maar stond vandaag toch aan de aftrap. Het verschil kon hij echter niet maken. Hij scoorde niet, onder meer omdat hij de strafschop die Feyenoord kreeg door Berghuis liet nemen.

"Ik had overlegd met Steven. Ik had in de eerste helft een klein momentje gehad waardoor ik niet helemaal vrij was in m'n sprinten, passen en schieten. Ik kon wel doorspelen, maar was niet helemaal vrij. Steven was dat wel, vandaar dat hij hem nam", legt Van Persie uit aan de NOS. "Op dat moment is het belangrijkste dat 'ie erin gaat. Dan kan ik wel stug achter die bal gaan staan, maar Steven had een grotere kans. Dan moet hij hem nemen."

Ondanks het puntverlies en de grote achterstand op PSV wil Van Persie het kampioenschap nog niet opgeven. "PSV heeft - net als wij - twee punten in de laatste fase gewonnen. Als je die eraf zou halen, staat het er anders voor. Het is uniek dat de koploper tot nu toe alles heeft gewonnen, maar dat is hoe het is. Zeven punten achterstand is veel, maar het is nog vroeg. Daarbij weet ik ook wel dat als je mee wil doen, je dit soort wedstrijden eigenlijk moet winnen."

Lees meer over
PSV Robin van Persie Steven Berghuis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties