De Jong over '25 miljoen-eis': ''We gaan niet meer bewegen''

vrijdag 5 oktober 2018 15:02 94.520 keer bekeken 193 reacties Pro Shots

Jan de Jong staat nog altijd achter zijn recente uitspraken rondom Feyenoord City. De algemeen directeur van Feyenoord sprak vorige week over een eis van gegarendeerd 25 miljoen euro wil ontvangen en daarbij vooraan in de rij wil staan. Vooral vanuit de Rotterdamse politiek leverde het De Jong kritiek op.

"Ik denk dat het goed is dat we nog eens in de publiciteit hebben uitgelegd wat onze positie precies is", aldus De Jong. "Maar iedereen bij Feyenoord weet dat die positie al maanden en maanden bekend was. Kijk, Feyenoord moet keurmeester zijn, moet de feiten zelf kunnen beoordelen. Want iets kan goed zijn voor de stad, maar is het ook goed voor de club? Dus geen nieuw stadion ten koste van alles."

Volgens Adriaan Visser, wethouder Financiën binnen de gemeente, kan Feyenoord een bevoorrechte positie uit zijn hoofd zetten. "Visser is nu politiek een uitweg aan het creëren", aldus De Jong. "Maar die eis van 25 miljoen euro, die staat zo vast als een huis. Ik roep niet iets vrijblijvends, om de volgende week op mijn woorden terug te komen. We gaan niet meer bewegen."

De komende weken moet de Rotterdamse club veel rekenwerk verrichten. "We kijken bij elk onderdeel in dat plan wat wij ervan vinden, en of het goed is voor Feyenoord. Dus zijn wij het bijvoorbeeld eens met wat er wordt opgehaald uit de horeca? Dat is allemaal onwijs veel werk. Ik denk dat we over een week of twee à drie zover zijn", besluit hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Gerelateerd nieuws
193 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 69 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 67416 leden - Op dit moment zijn 863 mensen actief, waarvan 196 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved