''Onbegrijpelijk dat Van Persie is vrijgesproken''

vrijdag 5 oktober 2018 12:36 154.490 keer bekeken 289 reacties Pro Shots

Robin van Persie kan zondag gewoon in actie komen voor Feyenoord. De routinier kreeg afgelopen zondag, in de wedstrijd tegen Vitesse, een rode kaart. De aanklager van de KNVB wilde Van Persie drie wedstrijden schorsen (waarvan één voorwaardelijk). Na een behandeling van de zaak werd hij vrijdag vrijgesproken.

Sinclair Bischop, Feyenoord-watcher van RTV Rijnmond, snapt niets van de vrijspraak. "Ik vind het onbegrijpelijk dat Van Persie is vrijgesproken", zegt hij in de podcast van de lokale omroep. "Ik denk dat iedereen ervan overtuigd is dat het rood was. Wel weer een compliment richting Joris van Benthem (jurist van Feyenoord, red.)."

"Het gaat er eigenlijk om of je de beste strafpleiter in huis hebt of niet. Ik denk dat veel voetballers in de Eredivisie nu onrecht voelen. Ik kan me een overtreding van Luigi Bruins van Excelsior nog herinneren. Die hebben dan het schikkingsvoorstel geaccepteerd. Zij hadden er misschien een zaak van kunnen maken maar zij hebben niet iemand als Van Benthem in huis."

"Laten we eerlijk zijn", vervolgt hij. "Ik weet zeker dat hij het niet expres doet, maar hij neemt toch wel het risico dat hij een speler blesseert. Het is een rode kaart", aldus de journalist. "Ik wil niet zeggen een schorsing van drie of vier wedstrijden, maar het is wel rood."

"Ik vind Van Benthem de beste verdediger van Feyenoord", voegt verslaggever Frank Stout toe. "We hebben het gezien met Michiel Kramer, Rick Karsdorp en Eljero Elia. Alleen bij Tonny Vilhena is het hem niet gelukt, maar het lukt hem bijna altijd."

Gerelateerd nieuws
289 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 141 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 67402 leden - Op dit moment zijn 801 mensen actief, waarvan 174 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved