Kritiek op De Jong: ''Vrij domme opmerking''

woensdag 3 oktober 2018 18:02 188.995 keer bekeken 769 reacties Pro Shots

Een deel van de gemeente Rotterdam en Feyenoord lijken op dit moment lijnrecht tegenover elkaar te staan. Algemeen directeur Jan de Jong heeft afgelopen week aangegeven dat Feyenoord jaarlijks gegarandeerd 25 miljoen euro wil ontvangen voor het spelen in Feyenoord City. Ook wil de Rotterdamse club als eerste uitbetaald krijgen.

Gerben Vreugdenhil, raadslid van Leefbaar Rotterdam, reageert geïrriteerd op de woorden van Jan de Jong. ''Die eis wordt niet ingewilligd. Dat kán niet. Want dan gaat het plan gewoon niet door. Wát wil hij hiermee bereiken? En in z'n onnozelheid zegt hij ook nog eens dat de businesscase voor het stadion er wel komt en vraagt hij zich af of er financiers zijn die dit stadion willen betalen."

''Er bovenop komt dan de eis van 25 miljoen euro. Een vrij domme opmerking. Dan ben je toch op slopershoogte bezig? Want hoe ga je nu verder, hand in hand?'' Volgens Vreugdenhil kan Feyenoord fluiten naar garanties. ''Die krijgt hij niet. Dat is ten enenmale onmogelijk. Op dit moment betaalt hij huur voor De Kuip, dat hoeft in de toekomst niet meer. Die 2 miljoen kan hij alvast bijschrijven op z'n spelersbudget. En in het nieuwe stadion komen daar nog miljoenen bij.''

''Prima. Maar wat hij nu doet, is het verwende jongetje uithangen. Weet je wat ik stoer zou vinden? Als hij nadenkt over waarom zijn club in Europa is uitgeschakeld door AS Trencin. Dat hij garandeert dat Feyenoord tot 2023 op z'n minst Europa League speelt. Dát vind ik stoer. Nu scoort hij in eigen doel.'' Leefbaar Raadslid heeft in gesprek met het Algemeen Dagblad ook nog advies voor Jan de Jong.

''Hij moet komen met plannen hoe straks in 2023 de catering wél goed gaat lopen in het nieuwe stadion. Hoe de hospitality gaat functioneren. Dat je op het veld niet meer afhankelijk bent van één routinier. Dáár moet hij zich zorgen over maken, samen met Jan van Merwijk. En niet alleen maar debiteren: ik wil geld hebben. Dan moet hij maar weer bij de NOS gaan zitten.''

Gerelateerd nieuws
769 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 237 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 67431 leden - Op dit moment zijn 1031 mensen actief, waarvan 260 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved