De Jong: ''Feyenoord mag niet in gevaar komen''

De Jong: ''Feyenoord mag niet in gevaar komen''

De komst van een nieuw stadion voor Feyenoord is nog allerminst zeker. Het project Feyenoord City, waarin het mogelijke nieuwe stadion een onderdeel is, gaat een spannende tijd tegemoet. In 2019 zou er een definitieve 'ja' gegeven kunnen worden, maar Feyenoord kan eerder uit het project stappen.

"Er zijn steeds momenten in de tijd waarin we kunnen zeggen 'tot hier en niet verder omdat het bijvoorbeeld niet haalbaar is of als we niet krijgen wat we willen", zegt algemeen directeur Jan de Jong in De Tafel van Kees. "Dat is geen powerplay maar puur vanuit de verantwoordelijkheid die je hebt als bestuurder van Feyenoord."

"Het is extreem moeilijk om een percentage van slagen aan dit project te hangen. Als je kijkt naar de businesscase, denk ik negentig tot honderd procent dat het slaagt. Het probleem zit hem meer in de financiering. Ga je het geld uit de markt halen? zijn er partijen die bereid zijn om samen met Feyenoord het idee aan te gaan en accepteert iedereen de 25 miljoen euro die wij gegarandeerd per seizoen willen?"

"Die 25 miljoen euro is eis nummer één voor ons", vervolgt De Jong. "Anders kan je niets anders doen, naar de achterban maar ook vanuit de verantwoordelijkheid naar de club. Dan moet je het niet willen. Dan is de stap te klein en kunnen we beter in de Kuip blijven."

"We kijken steeds vanuit de verantwoordelijkheid van Feyenoord naar de plannen. Is dit goed voor Feyenoord? Kan je dit aan? Past dit? Mag je die doen naar de supporters en de continuïteit? Feyenoord mag niet in gevaar komen, daarom kijken we steeds op verschillende momenten of het kan."

Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties