''Dan krijgt hij komende maanden zijn minuten''

''Dan krijgt hij komende maanden zijn minuten''

Yassin Ayoub kwam afgelopen zomer over van FC Utrecht en speelde dit seizoen slechts 43 minuten in de competitie. De middenvelder hoopt snel op een basisplaats bij Feyenoord, maar Ayoub moet geduldig zijn. Mede omdat hij met een blessure begon aan het seizoen.

''Yassin kwam niet fit binnen en draaide geen optimale voorbereiding, waardoor hij achterop raakte bij de rest,'' verklaart Giovanni van Bronckhorst. ''Dat zie je aan hem en tegelijkertijd wijzen zijn gemeten waardes aan dat hij sterker wordt. Er is wat vertraging, maar hij krijgt zijn minuten en heeft tijdens zijn invalbeurten een aandeel in het voetbal dat wij willen spelen. Uiteindelijk moet hij sterker worden en dan krijgt hij komende maanden zijn minuten.''

Afgelopen donderdag tegen VV Gemert begon Ayoub voor het eerst in de basis. Giovanni van Bronckhorst ziet verschillende opties voor de middenvelder. ''Yassin is ingevallen als nummer 10, maar kan diverse rollen op het middenveld vertolken. Hij kan ook op 6 spelen of als verbindingsspeler tussen verdediging en aanval of zelfs hangend op de flanken zoals hij bij FC Utrecht weleens deed.''

Het middenveld met Jordy Clasie, Jens Toornstra en Tonny Vilhena lijkt al vast te staan. ''We hebben meerdere opties, ook met Ayoub, maar tevens met Robin van Persie als offensieve middenvelder of Renato Tapia. Je kijkt als trainer ook naar de balans in je elftal,'' zegt de trainer in gesprek met De Telegraaf. Ayoub hoeft tegen Vitesse nog niet te rekenen op een plek in de basis.

Lees meer over
Robin van Persie Jens Toornstra Vitesse Renato Tapia Clasie Tonny Vilhena Toornstra Tapia
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties