Feyenoord Onder 16 krijgt lesje effectiviteit van Ajax

Niet alleen Feyenoord Onder 19 (2-1 nederlaag tegen N.E.C.) kende een mindere dag. Ook veel andere teams van Feyenoord Academy wisten hun wedstrijd niet te winnen. Positieve uitzondering was Onder 15, dat te sterk was voor FC Utrecht. De verslagen van de duels lees je hieronder. Onder 17 had zaterdag geen programma.

Onder 16 krijgt lesje effectiviteit van Ajax
Feyenoord Onder 16 heeft op Varkenoord een ruime nederlaag geleden tegen Ajax Onder 16. Het werd 0-3 voor de Amsterdammers. Het duel ging gelijk op, maar Ajax ging veel beter om met de kansen.

In de beginfase had Ajax een overwicht en kwamen de talenten van Dennis te Braak moeilijk onder de druk uit van de bezoekers. Binnen tien minuten sloeg Ajax Onder 16 twee keer toe. Bij de openingsgoal stond de defensie van Feyenoord niet goed bij een standaardsituatie en twee minuten later werd balverlies op het middenveld genadeloos afgestraft.

Feyenoord Onder 16 vocht zich terug en kwam steeds beter in de wedstrijd. Voor de pauze leverde dat enkele goede kansen op waarbij drie keer het aluminium werd geraakt. Ibrahima Berete en Dylan Veenvliet schoten op de lat en een kopbal van Tyrell Tearr eindigde op de paal.

Na de rust veranderde het spelbeeld niet en vervolgde Feyenoord Onder 16 de jacht op de aansluitingstreffer. De grootste kans hierop was voor Berete die oog in oog met de doelman faalde. Na vijftig minuten spelen werd het duel beslist nadat Ajax opnieuw slordig balverlies afstrafte.

‘De uitslag doet een ander wedstrijdbeeld vermoeden,’ zegt Te Braak. ‘In topwedstrijden als deze worden fouten hard afgestraft. In het begin probeerden we nog te veel te opbouwen toen we onder druk stonden. Dan moet je soms eens een station overslaan.’

Feyenoord Onder 16 – Ajax Onder 16 0-3
5' 0-1
9' 0-2
51' 0-3

Opstelling Feyenoord Onder 16: Remie, Van Veldhoven (70' 't Zand), Zouan, Owusu, Christoffel (55' Baars), Oulad M'Hand, Veenvliet, Hokke, Tearr (48' Lentze), Ben-David dos Santos (45' Van der Veldt), Berete (74' Nasri).

Onder 15 neemt ruim afstand van FC Utrecht

Feyenoord Onder 15 heeft thuis met ruime cijfers gewonnen van FC Utrecht Onder 15. Het werd 4-0 voor de talenten van Mark Otten. In de eerste helft had Onder 15 moeite om goed spel op de mat te leggen tegen de prima weerstand biedende uitploeg. Met een onbedoelde prachtgoal brak Gjivai Zechiël de ban. Hij probeerde met een diepe trap de spits te bereiken en zag de bal over de keeper in het net zeilen. Na de rust was het spel nog steeds niet sprankelend, maar maakte Onder 15 nog wel een aantal goede goals. Ilyas el Moussaoui draaide knap weg van zijn tegenstander om vervolgens vanaf een meter of 25 de tweede tegen het net te knallen. Via opnieuw El Moussaoui en Gio-Renys Felicia werd de eindstand bepaald op 4-0. Keeper Mannou Berger hield met twee knappe reddingen in de slotfase zijn doel schoon.

Feyenoord Onder 15 – FC Utrecht Onder 15 4-0
26' 1-0 Zechiël
38' 2-0 El Moussaoui
49' 3-0 El Moussaoui
54' 4-0 Felicia

Opstelling Feyenoord Onder 15: Berger, Oetoehganal, Ket, Bogarde, Van Wingerden (55' De Blok), Zechiël (57' Mohamedhoesein), Van Lunteren, Van der Linden, El Moussaoui (60' Rais), Ourhris (50' Van der Heijden), Felecia.

Eerste competitienederlaag voor Onder 14

Na overwinningen op Ajax en PSV heeft Feyenoord Onder 14 tegen FC Utrecht de eerste competitienederlaag geleden. Omdat Feyenoord Onder 14 eens niet met scherp schoot, ging Utrecht met een 1-3 overwinning aan de haal. Al binnen drie minuten werd het 0-1 voor FC Utrecht en dat werd vrijwel meteen rechtgezet door Shannon de Wind na een goede aanval. In het vervolg van de wedstrijd creëerde Feyenoord zes à zeven goede mogelijkheden die allemaal niet afgemaakt werden. De bezoekers scoorden wel door een vrije trap binnen te knikken en tien minuten voor tijd naar de 1-3 te counteren.

Feyenoord Onder 14 – FC Utrecht Onder 14 1-3
3' 0-1
7' 1-1 De Wind
25' 1-2
69' 1-3

Opstelling Feyenoord Onder 14: De Groot, Elmensdorp, Giersthove, Plug, Breinburg, Oulad M'Hand, Speksnijder (50' Gill'Ard), Kleijn, Zirkzee, Milambo, De Wind (42' Clarinda).

Onder 13 verliest voor de vierde keer op rij

Feyenoord Onder 13 heeft ook de vierde wedstrijd in de competitie verloren. Na drie keer een 1-0 nederlaag, ging de ploeg van trainer Brian Pinas nu met 3-0 onderuit bij stadgenoot Sparta Onder 13. Het lukte tegen de Spartanen maar niet om koelbloedig te zijn voor het vijandelijke doel. Kort na de pauze counterde Sparta naar de 1-0 en sloeg het vier minuten later weer toe toen Feyenoord even helemaal de draad kwijt was. Bij een 2-0 stand miste Furkan Ulutas een penalty en raakte Sten Janssen van dichtbij de paal. Zeven minuten voor tijd werd het duel beslist.

Sparta Onder 13 – Feyenoord Onder 13 3-0