Berghuis: ''Ook ik ben erop gebrand meer te laten zien''

Berghuis: ''Ook ik ben erop gebrand meer te laten zien''

Steven Berghuis hoopt dit seizoen met Feyenoord nog mee te doen om het kampioenschap. De buitenspeler beseft dat koploper PSV en achtervolger Ajax de twee favorieten zijn voor de landstitel, maar wil zich er niet nu al bij neerleggen dat de Rotterdammers geen rol van betekenis gaan spelen. De buitenspeler wijst er in een interview met het Algemeen Dagblad op dat het seizoen lang is en de twee ploegen uit Eindhoven en Amsterdam nog punten kunnen gaan verspelen.

Feyenoord werd in het seizoen 2016/17 nog landskampioen en speelde vorig seizoen in de Champions League. Het seizoen pakte uiteindelijk teleurstellend uit. “Of dat frustrerend is? Als sportman moet je altijd balen van verliezen. Je wilt altijd winnen, maar soms heeft ontwikkeling tijd nodig. Dat zag je vorig seizoen bij ons”, vertelt de Oranje-international. “Alleen nu is het seizoen pas net begonnen. Er zit veel kwaliteit in deze spelersgroep. Maar dat geldt ook voor de concurrentie. Ajax heeft de ploeg bij elkaar kunnen houden en ook nog eens versterkingen gehaald. PSV heeft niet stilgezeten.”

Een paar maanden geleden gaf Berghuis nog aan dat hij met Feyenoord dit seizoen weer mee wil doen om het kampioenschap. Ook nu de achterstand op koploper PSV na vijf wedstrijden al opgelopen is tot vijf punten blijft hij strijdbaar. “We kunnen absoluut meedoen”, klinkt het. “Ajax en PSV zijn goed begonnen, maar het seizoen is nog lang. We spelen sowieso nog twee keer tegen beide ploegen. Ja, misschien krijgen ze last van de belasting in Europa. Maar ik wil dat niet als een voordeel voor ons zien. Ik ben sportman en ik had dolgraag in Europa gespeeld. Als dat mislukt op een dramatische manier kun je niet vervolgens roepen dat wij nu over een mooi voordeel beschikken. We praten over topsport.”

Berghuis ziet bij Feyenoord nog veel verbeterpunten en vindt dat er nog niet altijd de juiste keuzes worden gemaakt in het veld. “Als de ruimte aan de andere kant van het veld ligt, die ruimte ook opzoeken. Ballen in een keer spelen, zodat de snelheid erin komt. Komt Jordy Clasie vrij, hem meteen inspelen. Dat kijken we vaak terug met beelden. Dat we het moment laten liggen. Vorig seizoen speelden we tegen Manchester City, Napoli en Shakhtar Donetsk. Die ploegen twijfelen niet als er iemand vrijkomt. Die gaan vooruit en dat maakt het verschil. De rem moet eraf, ook als het nog 0-0 staat. Maar ik kijk ook in de spiegel, ook ik ben erop gebrand meer te laten zien.”

Lees meer over
PSV Steven Berghuis Clasie
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties