Van Bronckhorst: ''Ik kijk naar wat het team nodig heeft''

Van Bronckhorst: ''Ik kijk naar wat het team nodig heeft''

Feyenoord speelde in Alkmaar met 1-1 gelijk tegen AZ. Trainer Giovanni van Bronckhorst zag hoe zijn ploeg het lastig had, wat leidde tot een vroege openingstreffer van de thuisploeg. Na afloop sprak hij met FOX Sports over de wedstrijd.

"We hebben vorig seizoen ook tegen ploegen gespeeld die in een zelfde soort systeem speelden. Vandaag hadden we daar meer moeite mee", begint Van Bronckhorst. "De laatste fase van de eerste helft en de tweede helft ging het beter, maar de tweede helft creëerden we niet veel. Uiteindelijk waren we wel heel gevaarlijk via standaardsituaties, dan moet je eigenlijk scoren."

Van Bronckhorst koos ervoor om pas laat in de wedstrijd te wisselen. Ook wisselde hij slechts twee keer, en liet hij onder andere Yassin Ayoub op de bank zitten. "Ik kijk naar wat het team nodig heeft. Ik vond vandaag dat we met Luis wat meer diepte in ons spel konden krijgen. Het middenveld wilde ik intact houden. Zij hebben een sterk middenveld met veel loopvermogen, waardoor we een paar keer goed moesten omschakelen. Dat was ook de reden om Jorgensen in plaats van Van Persie te brengen en ze niet samen te laten spelen."

Lees meer over
Robin van Persie
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties