Van Persie over Oranje: ''Heb aangegeven dat ik er voor opensta''

donderdag 13 september 2018 20:18 60.785 keer bekeken 54 reacties Pro Shots

Robin van Persie is door FOX Sports uitgeroepen tot Speler van de Maand. Hans Kraaij jr. kwam de prijs, die bij de uitverkiezing hoort, in De Kuip uitreiken aan de aanvoerder van Feyenoord. Behalve het ontvangen van de prijs, ging Van Persie ook nog in op zaken die rondom hem en Feyenoord spelen.

In verschillende media werd gesuggereerd dat Van Persie strenger zou moeten zijn voor zijn teamgenoten. "Dat is niet mijn rol. Het is mijn rol om te helpen en ik zie dat die gasten heel erg hun best doen, dus hoezo zou ik dan die jongens keihard aan moeten pakken in de media? Om dan zogenaamd goed over te komen als 'leider' of zo? Dat vind ik onzin."

"Wat we wel doen, en dat is een proces dat niet iedereen meekrijgt, is dat we er over praten. Dat we op een gegeven moment zeggen: 'oke, op een 4-2 stand bij Heerenveen gaan zij hoog druk zetten. Nou, dat is het moment om sneller diep te gaan.' Meer kun je niet vragen dan dat iedereen zijn best doet, iedereen is er mee bezig", vervolgt hij.

Van Persie geeft aan dat hij inmiddels topfit is en gaat ten slotte nog even in op de kans dat hij nog voor Oranje uit gaat komen. "Ik ga er niet vanuit dat ik nog wordt opgeroepen, want de bondscoach heeft dat duidelijk aangegeven in de media. Prima, dat is ook zijn keus. Ik heb aangegeven dat ik er voor opensta. Als hij me nodig heeft, zou hij me eerst bellen. Dan moeten we gewoon kijken hoe hij dat ziet, hoe hij mijn rol daarin ziet. Dan moet ik kijken of het mij goed uitkomt op dat moment en op basis daarvan een keuze maken. You never know."

Gerelateerd nieuws
54 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 27 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73882 leden - Op dit moment zijn 854 mensen actief, waarvan 225 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved