Burger: ''Hoop dat het een begin is van een mooie loopbaan''

Burger: ''Hoop dat het een begin is van een mooie loopbaan''

Wouter Burger maakte dit seizoen in de thuiswedstrijd tegen AS Trencin zijn eerste minuten in Feyenoord 1. De 17-jarige speler uit de eigen jeugdopleiding hoopt dat dat debuut het begin was van iets moois. "Op termijn moet ik van mezelf basisspeler worden bij Feyenoord", zegt hij in het Algemeen Dagblad.

"Ik wil de Kuip structureel halen en in de toekomst graag een belangrijke speler voor deze club worden", gaat de middenvelder verder. "Ook al ben ik pas zeventien jaar, kan het wat mij betreft natuurlijk niet snel genoeg gaan. Al weet ik ook dat je soms geduld moet hebben. Maar spelen in de Kuip, dat is zo ontzettend mooi."

Al voor hij zelf in het shirt van Feyenoord voetbalde, was Burger al veel in de Kuip te vinden. "Ik kom er al sinds ik een kleine jongen was. In die tijd ging ik op de foto met Clasie, Vilhena, Guidetti en de huidige assistent-trainer Denny Landzaat. Ik droomde om er ooit een keer zelf te spelen. Ik ben trots dat ik tegen Trencín mocht debuteren, maar ik hoop vooral dat het een begin is van een mooie loopbaan. Ik had het er laatst nog met mijn ouders over, ik plan heel duidelijk mijn loopbaan, voor zover dat kan natuurlijk. Maar het ondertekenen van mijn eerste contract, voor het eerst meetrainen met de selectie, mijn debuut in het eerste elftal, het is allemaal sneller gegaan dan ik had gedacht.''

Als kind van de club kent Burger de Kuip en het Legioen als geen ander. "Ik weet dat de mensen in de Kuip kritisch kunnen zijn en vaak is dat ook gewoon terecht. Maar ik weet ook hoe mooi het is als Feyenoord goed presteert. Er staan nu nog jongens voor me die beter zijn. Ik moet daarnaar toegroeien. Het ligt volgens mij altijd aan jezelf. Veel jeugdspelers zijn hier niet geslaagd. Dan zijn er vaak excuses, maar de belangrijkste vraag die ik mezelf keer op keer wil stellen, is: doe ik er wel alles aan? Met mijn lichaam, qua voeding, alles geven. Zolang je dat doet, kun je jezelf niets verwijten."

De middenvelder is goed op de hoogte van zijn eigen sterke en minder sterke kanten. "Er mag nog wel wat spierkracht bij, maar technisch heb ik een goede basis en ik kan in de kleine ruimtes uit de voeten, heb overzicht. En ik ben onvoorspelbaar. Ik doe soms dingen die tegenstanders niet verwachten van zo'n lange speler. En ik ben een echte Feyenoorder, met zelfvertrouwen. Wij moeten hier ook gewoon met de borst vooruit lopen, vind ik.''

Lees meer over
De Kuip Clasie Tonny Vilhena
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties