UEFA bevestigt plannen voor derde Europese competitie

UEFA bevestigt plannen voor derde Europese competitie

Europa lijkt vanaf 2021 naast de Champions League en de Europa League een derde Europees toernooi erbij te krijgen. UEFA bevestigt vandaag dat die plannen op tafel liggen. Volgens bestuurslid Andrea Agnelli is het nu wachten op goedkeuring van deze plannen, zo laat het AD weten.

Verdere details kan Agnelli nog niet geven. Wel geeft hij aan dat er ook plannen zijn om de huidige competitiekalender te moderniseren. Vanaf 2024 moet er een nieuwe internationale wedstrijdkalender komen.

Eerder berichtte het Duitse Bild al over de plannen. Het nieuwe toernooi zou uit 32 clubs moeten bestaan. Ook het aantal deelnemers aan de Europa League zal teruggebracht worden van 48 naar 32. De UEFA hoopt met de plannen clubs uit kleinere voetballanden de kans te bieden om Europees voetbal te spelen, en tegelijkertijd een sterkere Europa League te creëren, om meer inkomsten te genereren.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties