Feyenoord Onder 15 verliest mini-Klassieker

zondag 9 september 2018 12:36 61.225 keer bekeken 60 reacties Pro Shots Bron: Feyenoord.nl

Vanwege de interlandperiode kwamen zaterdag 8 september slechts drie teams van de midden- en bovenbouw van Feyenoord Academy in actie. Feyenoord Onder 16 en Onder 14 wonnen ruim, terwijl Onder 15 de mini-Klassieker tegen Ajax nipt verloor. De verslagen van die drie duels lees je hieronder.

Onder 15 laat kansen onbenut en verliest van Ajax
Feyenoord Onder 15 heeft de jeugdklassieker in eigen huis tegen Ajax Onder 15 verloren. De ploeg van Mark Otten kreeg kansen genoeg en raakte meerdere keren het aluminium, maar scoorde niet. De Amsterdammers hadden een strafschop genoeg voor een 0-1 overwinning.

Onder 15 speelde een goed eerste kwart van de wedstrijd en was vooral in de openingsfase dreigend. Na goed druk zetten gingen de twee centrale verdedigers van Ajax in de fout en kreeg spits Yairo Lentze een dot van een kans. Vrij voor de keeper schoof hij de bal naast vanaf ruim tien meter. Niet veel later was het einde wedstrijd voor de meest dreigende speler in de beginfase. Lentze stoomde door na een diepe bal en werd hard getackeld door een verdediger. De Ajacied kwam weg met geel, Lentze werd geblesseerd gewisseld.

In het tweede gedeelte van het eerste bedrijf kreeg Ajax wat meer grip op de wedstrijd en kreeg het meer balbezit, wat onder meer leidde tot een bal op de paal. Voor de pauze kregen beide ploegen twee aardige mogelijkheden die niet verzilverd werden.

Twee keer op de paal
Direct na de pauze nam Feyenoord meteen weer het initiatief en brak er een goede fase aan voor het team van Mark Otten. Een van richting veranderd schot stuiterde net voorbij aan het Amsterdamse doel, Délano van der Heijden en Gio-Renys Felicia raakten de paal en Lamare Bogarde schoot uit een kansrijke positie over.

In een tegenaanval ging een verdediger van Onder 15 in de fout door een onnodige sliding in te zetten. De spits van Ajax maakte dankbaar gebruik van het uitgestoken ben en de scheidsrechter wees na de stip. Keeper Mannou Berger kon de 0-1 achterstand vanaf elf meter niet voorkomen.

In de slotfase zette Feyenoord nog alles op alles voor een punt door in de achterhoede één op één te gaan spelen. Hier ontstond in de slotminuut nog een grote kans uit. Na een goede combinatie knalde Liam Oetoehganal de bal op de lat en de rebound van Ilyas el Moussaoui ging naast. En dus stond trainer Mark Otten met lege handen na dit duel. ‘Iedereen heeft alles gegeven. Maar als je niet scoort, is het lastig om een resultaat te halen.’

Feyenoord Onder 15 – Ajax Onder 15 0-1
Scoreverloop:
51’ 0-1 (penalty)

Opstelling Feyenoord Onder 15: Berger, Van Wingerden, Ket, Bogarde, Candelaria, Oetoehganal, Felicia (58’ Zechiël), Van der Linden (36' Ourhris), Lentze (14' El Moussaoui), Van Lunteren, Van der Heijden.

Onder 16 moeiteloos langs FC Volendam
Met niet altijd even goed spel heeft Feyenoord Onder16 gemakkelijk met 1-6 gewonnen op bezoek bij FC Volendam Onder 16. In het stadion van de club maakten de Rotterdammers al vier treffers in de eerste helft. Oumar Berete en Saladin Oulad M'Hand scoorden beiden twee keer. De laatste van M'Hand was een fraaie streep van afstand in de kruising. In de tweede helft was het spel van Onder 16 wisselvallig en moest het nog een onnodige tegentreffer incasseren.

FC Volendam Onder 16 – Feyenoord Onder 16 1-6
Scoreverloop:
7' 0-1 Oulad M'Hand
13' 0-2 Berete
30' 0-3 Berete
32' 0-4 Oulad M'Hand
59' 0-5 Nasri
69' 1-5
72' 1-6 Hokke

Opstelling Feyenoord Onder 16: Pak, Baars, Zouan, Owusu, Christoffel (50' Van Veldhoven), Hartjes, Veenvliet (50' Van der Veldt), Hokke, Berete (50' Nasri), Oulad M'Hand, Maas (41' Tearr).

Sterk Onder 14 neemt pas na rust afstand van Sparta
Na de 2-2 vorige week bij AZ, heeft Feyenoord Onder 14 de eerste competitiezege geboekt. Het was thuis veel de sterk voor Sparta Onder 14 en won de derby met 4-0. Voor rust werd er slechts één keer gescoord en lieten de talenten van Feyenoord veel kansen onbenut. Keeper Willem de Groot was vlak voor de pauze alert bij de enige echte kans van Sparta waardoor het 1-0 bleef. In de tweede helft liep Onder 14 wel uit en maakte het er drie goals bij. De eerste twee doelpunten kwamen op naam van Antoni Milambo.

Feyenoord Onder 14 – Sparta Onder 14 4-0
Scoreverloop:
27’ 1-0 Milambo
41’ 2-0 Milambo
48’ 3-0 Elmensdorp
70’ 4-0 Gill'Ard

Opstelling Feyenoord Onder 14: De Groot, Elmensdorp, Giersthove (45’ Clarinda), Plug, Breinburg (38’ Gill’Ard), Oulad M'Hand, Speksnijder, Kleijn, Zirkzee, Milambo, De Wind.

Gerelateerd nieuws
60 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 23 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72594 leden - Op dit moment zijn 646 mensen actief, waarvan 185 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved