Van Hanegem steunt Boëtius: ''Je hoorde hem denken''

Van Hanegem steunt Boëtius: ''Je hoorde hem denken''

Willem van Hanegem vraagt zich af of Jean-Paul Boëtius het zelf heeft vergooid bij Feyenoord. Volgens het clubicoon van de Rotterdammers kon de aanvaller niet meer vrijuit spelen in De Kuip, zo laat hij weten in de nieuwe talkshow op RUR. Boëtius maakte afgelopen maand de overstap naar FSV Mainz 05, nadat hij bij Feyenoord uit de gratie was geraakt.

"Ik weet niet of hij het heeft vergooid. Na zijn debuut tegen Ajax riep iedereen in De Kuip: 'We hebben eindelijk weer een goede speler.' Wij vonden hem geweldig spelen, maar er zijn altijd mensen die zich ermee gaan bemoeien en zich willen profileren. Je moet die gasten gewoon laten voetballen en zich laten ontwikkelen. Ze stoppen hem vol met opdrachten: dit mag niet en dat mag niet. Als je Boëtius zag, hoorde je hem gewoon denken."

Van Hanegem neemt het ook op voor Sam Larsson, die als linksbuiten met een vormcrisis kampt. "Larsson en ook Bilal (Basacikoglu, red.) zijn gewoon geweldige spelers. Die heb ik allebei zo vaak gezien bij Heerenveen. Als je Larsson nu ziet spelen en hij krijgt een bal, dan zie je alleen die jonge linksback (Malacia, red.) om hem te helpen. Voor de rest is er geen sterveling te zien. Als hij balverlies lijdt, wordt er gefloten. Maar je kunt je ook afvragen waar zijn medespelers zijn voor een eventuele kaats of één-twee. Die zijn nergens te zien."

Benieuwd naar wat Van Hanegem nog meer te zeggen heeft over bijvoorbeeld het aankoopbeleid van Feyenoord en Robin van Persie? De talkshow met De Kromme is terug te zien op RUR.nl

Lees meer over
De Kuip Robin van Persie Van Hanegem
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties