''Feyenoord is een topclub en moet baas in eigen huis zijn''

vrijdag 7 september 2018 15:25 141.290 keer bekeken 372 reacties FR12.nl

Analist Yalcin Zöhre heeft een maandenlang onderzoek afgerond waarbij hij alle bestuursmodellen en RvC's van betaald voetbalclubs onder de loep heeft genomen. De aandelenconstructie van Feyenoord met de Vrienden van Feyenoord baart hem zorgen omdat de aandelen overgekocht zouden kunnen worden door een sjeik of een Rus. 

"Je kan in het leven niets uitsluiten. Het is een ongewenste situatie. Feyenoord is een topclub en moet baas in eigen huis zijn. Het moet een topprioriteit zijn om deze situatie ongedaan te maken. Als je kijkt naar de constructie, die niet gratis is, dan moet je dit niet meer willen, zo vertelt Yalcin Zöhre aan RTV Rijnmond.

De RvC moet dus een topprioriteit maken van het terugkopen van de aandelen. "De houdbaarheidsdatum is verlopen. Zij moeten controleren of Feyenoord gebaat is bij een situatie waarbij iets minder dan de helft van de aandelen in handen van een partij kunnen komen, waarvan je dat niet wilt. Ik denk van niet."

Woordvoerder van Feyenoord, Raymond Salomon, is het niet eens met de waarschuwing van Zöhre, omdat het terugkopen van de aandelen, naast het versterken van de selectie en het bouwen van een nieuw trainingscomplex, al een van de topprioriteiten was.

“Het staat de heer Yalcin Zöhre vrij een mening te hebben over van alles en nog wat en dus ook over hoe voetbalclubs worden gerund. Wij kennen de heer Zöhre vooral als zaakwaarnemer van spelers. Feyenoord voelt niet de behoefte uitgebreid in te gaan op zijn observaties. Wel is het jammer dat Zöhres ‘maandenlange onderzoek’ ook enkele onjuiste conclusies heeft opgeleverd."

"Zo stelt hij bijvoorbeeld vast dat ‘de morele integriteit en onafhankelijkheid van Feyenoord in het geding is’. Dat klopt niet, want de Stichting Continuïteit Feyenoord heeft een meerderheid van de eigen aandelen in handen en altijd in handen gehad. Juist ook om te zorgen dat Feyenoord eigen baas bleef en blijft, hebben de Vrienden van Feyenoord ook altijd aangegeven nooit meer dan 49,9 procent van de aandelen in bezit te willen hebben. Dat percentage is inmiddels nog verminderd nu de club afgelopen zomer een begin heeft gemaakt met het terug inkopen van aandelen van de VvF.”

Gerelateerd nieuws
372 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 93 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 69583 leden - Op dit moment zijn 1317 mensen actief, waarvan 288 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved