Van Persie maakt opbrengst Sophiawedstrijd bekend

woensdag 5 september 2018 17:02 68.965 keer bekeken 109 reacties Feyenoord.nl Bron: Feyenoord.nl

De traditionele wedstrijd voor het Sophia Kinderziekenhuis heeft dit seizoen een bedrag opgeleverd van € 30.606,36. Een aantal kinderen in het ziekenhuis werd woensdag verrast met een speciale videoboodschap van Robin van Persie, die de totaalopbrengst van dit jaar bekend maakte. Feyenoord en het Sophia Kinderziekenhuis zijn alle supporters die een bijdrage hebben geleverd bijzonder dankbaar.

Videoboodschap Van Persie
De videoboodschap van Van Persie werd woensdag met applaus ontvangen, woensdag in de centrale hal van het Sophia Kinderziekenhuis. De cheque die Feyenoords aanvoerder in handen had, zal later dit seizoen tijdens het traditionele bezoek aan het ziekenhuis worden overhandigd door de Feyenoord-selectie.

VR-brillen
Van Persie bracht in de videoboodschap niet alleen zijn felicitaties over, ook vertelde de aanvoerder de kinderen dat het geld dit jaar is bestemd voor Virtual Reality-brillen. Deze brillen helpen jaarlijks 3.000 kinderen die met een MRI-scan onderzocht worden om lichamelijke aandoeningen vast te stellen. De meerderheid van deze kinderen vindt het heel spannend en vervelend om een MRI-scan te laten maken. Met de speciale VR-brillen kan het Sophia Kinderziekenhuis de kinderen beter voorbereiden op deze stressvolle gebeurtenis.  

Vijftien jaar Feyenoord & Sophia
De jaarlijkse Sophiawedstrijd vond dit seizoen plaats op 19 augustus, de dag van de Rotterdamse derby tussen Feyenoord en Excelsior (eindstand 3-0), en had een extra feestelijk karakter vanwege de vijftienjarige samenwerking tussen Feyenoord en het kinderziekenhuis. Rondom het stadion is gecollecteerd, terwijl supporters ook middels een SMS-actie konden bijdragen aan de totaalopbrengst. Verder lieten heel veel mensen in De Kuip met een magische knuffelactie zien mee te leven met de patiëntjes van het kinderziekenhuis.

Gerelateerd nieuws
109 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 36 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72594 leden - Op dit moment zijn 669 mensen actief, waarvan 201 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved