''Ik hoop het niet voor hem, want we moeten toch verder''

''Ik hoop het niet voor hem, want we moeten toch verder''

Peter Houtman vierde gisteren in de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen NAC zijn twintig jarig jubileum als stadion speaker. Feyenoord won de wedstrijd uiteindelijk met 4-2, maar het spel leek niet goed genoeg om een serieuze gooi naar de titel te doen.

"Je moet daar altijd voorzichtig mee zijn. Daarom ben ik ook zo blij dat ze die wedstrijd winnend hebben afgesloten, evenals vorige week moeizaam tegen Heerenveen. Je haalt de punten in ieder geval binnen en dan heb je niet, zoals vorig jaar gebeurde, al rond de winterstop een onnavolgbare achterstand te pakken. Ik ben blij dat ze de punten pakken, maar het is nog niet je van het", zo vertelt Houtman voor de camera van Voetbal Inside.

Ook Houtman was het matige spel van Sam Larsson opgevallen. "Als je dan zo'n jongen als Larsson ziet, dan denk ik 'hij is toch een van de creatieve spelers', maar om een of andere manier komt dat er nog niet helemaal uit. Hij heeft best mogelijkheden, maar het moet er een keer uitkomen. Dat heb ik al zo vaak meegemaakt in mijn eigen voetbaltijd, maar in die twintig jaar ook: zoveel jongens die met een Kuip-syndroom of wat dan ook zitten. Ik hoop het niet voor hem, want we moeten toch verder."

Ten slotte denkt Houtman dat Van Persie nog best een toegevoegde waarde zou kunnen zijn voor het Nederlands elftal. "Qua creativiteit, qua ervaring zou hij ongetwijfeld nog passen in het Nederlands elftal, maar misschien wil hij zelf die extra belasting niet hebben. Maar qua persoon, qua voetbal: natuurlijk zou hij er in passen."

Lees meer over
De Kuip Robin van Persie Sam Larsson Van Persie
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties