Kieft noemt situatie Boëtius 'een nederlaag voor Feyenoord'

Kieft noemt situatie Boëtius 'een nederlaag voor Feyenoord'

Jean-Paul Boëtius ontbrak ook zondag in de wedstrijdselectie van Feyenoord. De aanvaller heeft zich, na zijn rode kaart tegen De Graafschap, onmogelijk gemaakt bij de club en mag vertrekken. Eerder weigerde hij ook deel te nemen aan een uitlooptraining voor wisselspelers.

Frank de Boer snapt de keuze van trainer Giovanni van Bronckhorst. "Ik denk niet dat dit het enige voorval is geweest, er zal wel meer gebeurd zijn", zegt hij in Rondo. "Als hij steeds weer dezelfde fout maakt en het heeft invloed in de kleedkamer, dan moet je een beslissing maken. Dat kan ook een harde beslissing zijn en ik denk dat ze daar nu mee bezig zijn."

De 24-jarige Boëtius wil zelf graag in De Kuip blijven. "Maar Van Bronckhorst kijkt naar het team: heb ik hem nodig en verpest hij de sfeer niet? Als hij weer zoiets doet, trekt hij misschien anderen ook mee. Ik zeg altijd tegen een speler dat we twee keer kunnen praten over een voorval, bij een derde keer schudden we elkaar de hand. Dan moet je concluderen dat het geen gelukkig huwelijk is."

Oud-profvoetballer Wim Kieft is verbaasd over de situatie. "Het lijkt mij echt een prima jongen, het lijkt wel alsof we het over Zlatan Ibrahimović hebben", stelt hij. "Ik vind het ook wel een beetje een nederlaag voor Feyenoord of er moeten echt dingen gebeurd zijn die wij niet weten."

"Ik heb met Jean-Paul gesproken en ik denk dat ik heel duidelijk ben geweest", sprak hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst na afloop van sc Heerenveen - Feyenoord. "Ik heb al aangegeven dat het een moeilijk verhaal voor hem gaat worden. We zullen zien hoe de laatste dagen van de transferwindow zullen verlopen."

Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties